Zoeken

Welkom in de wereld van Like-IT

Wat is DailyDrive? DailyDrive is een SaaS-oplossing waardoor het gebruik van Microsoft 365, SharePoint en Teams enorm eenvoudig wordt gemaakt. Met deze veilige online werkomgeving is samenwerken nog nooit zo efficiënt geweest. Door de overzichtelijke structuur van DailyDrive is het eenvoudig om orde te scheppen in je documenten en kan je alles veilig opslaan en archiveren. Door deze Cloud oplossing hoef jij je dus nooit meer af te vragen waar je je documenten moet opslaan. DailyDrive is net zo makkelijk in gebruik als in onderhoud. Over updates van de software hoef jij je namelijk nooit meer zorgen te maken. Verder kan je met 1 druk op de knop, eenvoudig zelf nieuwe sites aanmaken waardoor je geen helpdesk meer nodig hebt. Waarom heb ik het nodig?

Vele gebruikers van Microsoft 365 hebben vast wel eens vragen gehad over de productiviteit, migratie van data, provisioning (het geautomatiseerd aanmaken en updaten van (Site)Templates in SharePoint Online), en document management systems. Om een software te maken die alle bovenstaande punten voor je regelt is helaas veel tijd energie nodig. Werken met Microsoft 365 is het zelfde SAP zonder goede inrichting. Wanneer de inrichting ontbreekt komt er geen rapportage uit. Dit geldt ook voor Microsoft 365, zonder juiste inrichting geen resultaat. DailyDrive tackelt deze problemen. DailyDrive is namelijk binnen 1 klik geïnstalleerd en daarom tijd besparend. In totaal zijn er drie verschillende pakketten die je compleet naar eigen wens kan indelen en vormgeven. Ongeacht hoe jij jouw DailyDrive aanpast aan jouw organisatie, is ervoor gezorgd dat toekomstige updates blijven werken. Bovendien is DailyDrive eenvoudig in gebruik, gestructureerd en veilig. Wat betekent DailyDrive voor jou? Buiten de eenvoud, structuur en veiligheid die DailyDrive biedt zijn er ook praktische voordelen waar jij van kan profiteren. Met DailyDrive is het volstrekt eenvoudig om samen te werken in het zelfde bestand binnen jouw online werkomgeving. Hierdoor wordt samenwerken efficiënter en eenvoudiger. Ook houdt de software bij welke versie van het geselecteerde document. Met andere woorden, DailyDrive onthoud alle versies van het document zo kan jij dus eenvoudig terug kijken in de voortgang en geschiedenis van jouw documenten. Ook presenteert DailyDrive duidelijk in welke versie je momenteel aan het werk bent. Zo ben jij nooit meer een document versie kwijt en werk jij altijd met de juiste up-to-date informatie. De bescherming en organisatie van jouw documenten staat ook als huis met DailyDrive door de verbeterde rechten structuur. simpel weg kan je vanaf nu alleen maar de documenten zien waar jij recht toe hebt. Dit geldt ook voor andere zowel interne als externe gebruikers. Op deze manier blijft de structuur overzichtelijk en beschermd. Tot slot staan we nog een keer stil bij de verbetering van samenwerking die DailyDrive biedt. Dit komt simpel weg door de ondersteuning van samenwerking op project basis en tasks forces. Kortom, zowel technisch als praktisch een hoop voordelen.

De voordelen van DailyDrive

Hier nog een keer op een rijtje wat de voordelen zijn van DailyDrive en waarom jij het moet hebben.

  1. Van hiërarchisch naar matrix organisatie

  2. Efficiëntie staat voorop

  3. Duidelijke structuur en overzicht in documenten

  4. Veilige rechten structuur

  5. samenwerken wordt ondersteund met task forces

  6. DailyDrive kan aan de hand van jouw persoonlijke wensen aangepast en ingedeeld worden

  7. Geen technische kennis nodig

  8. Migratie en adoptie was nog nooit zo eenvoudig, gestructureerd en veilig

  9. Wij optimaliseren jouw DailyDrive aan de hand van Microsoft updates

  10. DailyDrive is binnen 1 klik geïnstalleerd

DailyDrive Excellent

Het Excellent pakket is het meest inclusieve pakket en uitsluitend als Saas af te nemen. Voor dit pakket is dan ook meteen gekozen. Binnen het Excellent pakket is het mogelijk om klant specifieke modules in te richten. Heb je jaarlijks 4 software updates, die wij automatisch voor je doorvoeren zodat jij er geen last van en omkijken naar hebt. Met het Excelent pakket kan je gemakkelijk gebruik maken van technisch support met betrekking op het product DailyDrive .Ook heb je met het Excellent pakket gratis toegang tot onze Support-desk. Dit bestaat overige kosten. Als laatst heb je met het Excellent pakket ook direct toegang tot de Outlook/SharePoint add-in. Het Excellent is het meest complete pakket van DailyDrive en is maandelijks opzegbaar. Functionaliteiten van DailyDrive DailyDrive is een portaal van waaruit jouw organisatie dagelijkse werkzaamheden verricht. Logischerwijs heeft het DailyDrive portaal dan ook een zakelijk karakter. Maar toch zijn er ook elementen in het portaal terug te vinden die het geheel een wat modernere/socialere uitstraling geven.

DailyDrive en Teams

Laten we beginnen met de zakelijke kant. Microsoft zet al enige tijd volop in op Teams als dé hub voor teamwork. Het is eigenlijk de centrale toegangspoort tot diverse andere Office 365 applicaties. Heel mooi natuurlijk, maar hoe pas je dit op een efficiënte manier toe in jouw SharePoint portaal? Bij Like-IT hebben wij daar een oplossing voor ontwikkeld. Op iedere site binnen het DailyDrive portaal is een “Create Team” button toegevoegd. Zo kun je met één druk op de knop een team aanmaken. Echter kan dit alleen als jouw account daar het rechtenniveau voor heeft. Het aangemaakte team wordt weergegeven in Teams. Het desbetreffende team is herkenbaar aan de naam, doordat het team de naam draagt van de site van waaruit deze werd aangemaakt. Je kunt het aangemaakte Team op twee manieren bereiken, zowel rechtstreeks in Teams als vanuit het portaal. Wanneer het team is aangemaakt verandert de tekst op de button “Create Team” namelijk in “Go to Team“ button.

Dit biedt veel mogelijkheden, zeker op de vergadersites binnen het door Like-IT ontwikkelde DailyDrive portaal. Zo kun je snel met al je teamleden vergaderen. Dit kan ook ook als niet al jouw teamleden op dezelfde locatie aanwezig zijn. Met Teams ben je dus niet tijd of locatie gebonden. Ook kun je spoed vergaderingen snel met het gehele team organiseren. Teams is geïntegreerd met jouw Outlook-kalender. Dit is handig wanneer je een spoed vergadering moet inplannen. Door de integratie met Outlook kan je namelijk eenvoudig zien wie er allemaal beschikbaar is. Document management van DailyDrive

Laten we het nu hebben over de documenten en content die aangehaald worden tijdens vergaderingen. Want je vraagt je ongetwijfeld af: “Hoe zit het met alle bestanden die in de vergadering gedeeld worden via de applicatie Teams?”. Dit is een iets technischer vraagstuk, maar laten we het simpel houden. Het werkt dus als volgt. Wanneer een Team wordt aangemaakt dan wordt er automatisch een SharePoint team-site gegenereerd die gekoppeld is aan dit team. Ook worden alle leden samengevoegd in een Office 365 groep. Alle bestanden die in het desbetreffende team zijn aangemaakt worden op deze site gearchiveerd. Dit is handig omdat je hier versiegeschiedenis hebt etc., maar de bestanden zijn dan helaas niet zichtbaar op de site van waaruit het team is aangemaakt. Gelukkig kun je de bestanden met de “Copy to” functie makkelijk naar de juiste site in het portaal kopiëren.

De andere kant op, van SharePoint naar Teams is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor is een “Publish to Team” functie voor ontwikkeld. Wanneer je het bestand selecteert dat je naar Teams wilt overzetten, dan klik je op de rechtermuisknop en selecteer je de optie “Publish to Team”. Je bestand wordt vervolgens naar Teams gepubliceerd als een PDF bestand. Teams heeft een redelijk informeel karakter. Daarnaast kunnen gebruikers die geen toegang hebben tot het team, niet bij de documenten die binnen het team gedeeld worden. Simpelweg omdat zij geen toegang hebben tot de SharePoint site waar die documenten worden opgeslagen. Een mooie werkwijze binnen DailyDrive is om de finaleversies van documenten vanuit Teams te kopiëren naar de site van waaruit het team is aangemaakt. Zo kan de rest van de organisatie deze ook raadplegen vanuit de Visitor Libraries. Een mooie integratie van Teams in SharePoint Tot zover het ‘zakelijke’ gedeelte. Zoals in de inleiding aangegeven heeft het DailyDrive portaal ook een wat minder strikt zakelijke kant. Zo kun je als admin in het portaal op het Dashboard een tweetal extra webparts toevoegen, namelijk de Verjaardag- en Poll webparts. Dit kan voor meer interactie onder collega’s zorgen, en laten we eerlijk zijn. Dit kan geen kwaad met al dat thuiswerken.

DailyApps

Waarschijnlijk ken je ons van DailyDrive, onze Saas-oplossing waardoor het gebruik van Microsoft 365, SharePoint en Teams enorm eenvoudig wordt gemaakt. De afgelopen jaren zijn we er achter gekomen dat veel bedrijven die een prima functionerende online werkomgeving hebben vaak toch wat missen in hun platform. Soms heeft het te maken met het sociaal karakter van het bedrijfsportaal of dashboard, en een andere keer heeft het te maken met het organiseren van overzicht. Bij Like-IT hebben we daar nu de juiste oplossingen voor gevonden. 8 losse apps die afzonderlijk of gecombineerd jouw gemis eenvoudig, gestructureerd en veilig kunnen wegnemen. Onze DailyApps kunnen je onder anderen helpen met het te verbeteren van de online werksfeer, optimaliseren van werk processen en efficiëntie, en het structureren en aanbrengen van overzicht. DailyApps zijn compleet geïntegreerd met Microsoft 365, heel voordelig, enorm handig en efficiënt en al met al niet te missen in jouw SharePoint modern omgeving. Benieuwd welke DailyApp voor jou geschikt is? Bekijk onze artikelen op LinkedIn of bekijk onze site www.like-it.nl

DailyApp: Outlook/SharePoint Add-in

Vind jij de manier waarop Outlook en SharePoint samenwerken ook onlogisch. Ben jij het zat om altijd maar via je browser documenten moet uploaden en downloaden voordat je ze kan mailen of opslaan. Wij ook! Bij Like-IT vonden we dat de integratie tussen Outlook en SharePoint eenvoudiger, gestructureerder en veiliger kon! Dit is precies één van de redenen waarom we een nieuwe serie DailyApps uitbrengen. Om soortgelijke problemen of obstakels eenvoudig weg te nemen voor organisaties. Daarom in deze aflevering van DailyApps de Outlook/SharePoint add-in. Voor slechts 995,- per jaar maakt jouw hele organisatie gebruik van onze Outlook/SharePoint Add- In! De SaaS-oplossingen zoals onze DailyApps zijn compleet geïntegreerd met Microsoft 365, heel voordelig, enorm handig en efficiënt en al met al niet te missen in jouw SharePoint modern omgeving.

DailyApp: File Explorer

Met de File Explorer wordt werken nog eenvoudiger, gestructureerder en veiliger gemaakt. De file Explorer zorgt ervoor dat jouw content en documenten overzichtelijker georganiseerd zijn. Deze DailyApp biedt het oude vertrouwde folder systeem wat het navigeren door jouw folders en documenten zal doen versnellen en versoepelen. Hierdoor is de adoptie minimaal en bespaar je geld omdat een training om personeel bekent te laten worden met de folderstructuren niet langer meer van toepassing is. Dit zal werken efficiënter maken gezien je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar de juiste bestanden, of het opleiden van personeel.

DailyApp: Birthday Calendar

Juist in tijden van thuiswerken is het belangrijk om goed in contact te blijven met je collega’s en medewerkers. Ondanks dat dit een voor de hand liggend gegeven is merken we toch dat afstand tussen medewerkers er langzaam in kan sluipen. Gelukkig zijn er vandaag de dag allerlei mogelijkheden om jouw online werkomgeving socialer te maken. Buiten de gebruikelijke online platformen waarmee we dagelijks in contact staan met onze collega’s hebben wij iets nieuws voor jullie. Een app die het dashboard van jouw intranet socialer maakt. Ik heb het nu natuurlijk over de DailyApp: Birthday Calendar van Like-IT. Je verjaardag vieren in tijden van COVID-19 is op zichzelf al een hele uitdaging, en wordt vaak daarom een keertje overgeslagen. Dit is zonde en daarom is het extra belangrijk om jouw collega een mooie dag te wensen op zijn of haar speciale dag!

DailyApp: Poll

Om vort te borduren op het creëren van een collegiale en inclusieve sfeer hebben wij een app ontwikkeld die interactie uitlokt onder de werknemers. Niet alleen legt deze DailyApp focus op interactie maar ook op het bieden van een podium voor werknemers waar zij hun stem kunnen laten horen. Met de DailyApp: poll van Like-IT kunnen collega’s eenvoudig hun mening geven over verschillende stellingen. Op deze manier kan iedereen zijn steentje bijdragen en weet je direct welke (verschillende) meningen en houdingen er zijn binnen jouw team over bepaalde stellingen en onderwerpen

DailyApp: Find My Colleague

De DailyApp: Find My Colleague van Like-IT is een app die eenvoudig het overzicht biedt over alle werknemers van jouw organisatie. Door middel van ingevulde gegenereerde werknemer profielen kan je in één oogopslag naam, foto, functie, contactgegevens en dagelijkse planning van de juiste werknemer zien. Op deze manier weet jij altijd wie je voor je hebt en wie je nodig hebt voor een desbetreffende klus. Het is dus een moderne variant van het oude vertrouwde smoelenboek! In de app kan je je eigen profiel vormgeven en invullen. Op deze manier wordt er een overzichtelijke database aangemaakt van alle werknemers van het bedrijf. Vervolgens wordt deze data intern weergegeven in de DailyApp: Find My Colleague van Like-IT. Waardoor je altijd je weg kan vinden naar de juiste collega!

De DailyApp: Find My Colleague van Like-IT is een handige manier om mensen met elkaar in verbinding te brengen op de werkvloer en om de bedrijfsstructuur helder te krijgen. Op deze manier wordt samenwerken overzichtelijker en daardoor efficiënter omdat je met onze app sneller op het juiste adres bent. Ook geeft de DailyApp: Find My Colleague van Like-IT de agenda weer van de collega in kwestie. Hier kan je dus ook snel registreren wanneer je hem of haar het beste kan bellen.

DailyApp: Online Task Manager

Het hebben van een strakke en overzichtelijke planning is iets wat we ons allemaal voornemen maar ergens toch lastig vinden om te maken laat staan er ons aan te houden. Dit merken wij ook en daarom hebben we een geïntegreerde app gemaakt die jou hierbij eenvoudig kan ondersteunen. Met de DailyApp: Online Task Manager maak jij eenvoudig een strakke planning waarmee je een duidelijk overzicht houdt. Via deze DailyApp kan je taken aanmaken op verschillende pagina’s binnen jouw dashboard. Afhankelijk van jouw SharePoint omgeving kan je simpel weg taken toevoegen aan project, meeting en contract pagina’s. Vervolgens worden deze taken dan netjes weergegeven op jouw dashboard. Zo ben jij altijd op de hoogte van wat er per dag gedaan moet worden.

DailyApp: Resource Report

De DailyApp: Resource Report van Like-IT is een app waarmee je verbeterde inzicht in de consultancy planning van jouw organisatie kan creëren. Door het verhelderende inzicht in welke consultant welke (on)betaalde uren maakt de komende periode, kun je een voor gecalculeerde omzet schatten. Daarnaast zorgt het inzicht gecreëerd door deze app er ook voor dat je de capaciteit van jouw consultants maximaal kan inzetten. Maak voor gecalculeerde uren declarabel met de DailyApp: Resource Report van Like-IT.

DailyApp: Filtered Searchbar

Met de Like-IT DailyApp: de Filtered Searchbar kan je optimaal zoeken binnen SharePoint. De standaard zoekfunctie van SharePoint is hiermee uitgebreid met de mogelijkheid om jouw zoekopdracht te verfijnen met specifieke eigenschappen van de documenten die je zoekt. Stel, je weet ongeveer de naam van het document dat je zoekt, maar je krijgt steeds een enorme lading zoekresultaten terug. Dat schiet niet op. Gelukkig weet u wel dat het een PDF-bestand is en dat het ergens vorige maand gecreëerd was. De Filtered Searchbar stelt je in staat om de zoekresultaten te filteren op PDF-bestanden en creatiedatum, zodat je jouw document sneller kunt vinden.

Ben je geïnteresseerd in DailyDrive of heb je vragen over de verschillende pakketen klik dan hier voor het contact formulier. Wil je meer weten en een demo inplannen klik dan hier om een afspraak te maken. Wij van Like-IT zijn er van overtuigd dat werken eenvoudiger, gestructureerder en veiliger wordt met DailyDrive.


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

5 tips voor Microsoft 365 gebruikers: Monthly update

Toegankelijkheidsweergave Koud regenachtig weer, een verlengde avondklok. Oftewel geen enkel excuus voor jou om onze blog met maandelijkse updates NIET te lezen! Dus tijd voor een momentje voor jezelf

Zo maak jij online meetings efficiënter!

Toegankelijkheidsweergave Video call in en video call uit. Vergaderen, vergaderen en nog meer vergaderen. We doen niet anders. Ondanks dat het bijna dagelijkse routine is, klaagt meer dan 75% van ons

Niet te missen voordelen SharePoint bibliotheek

Toegankelijkheidsweergave Geef maar toe… jij bent stiekem wel eens tijdelijk een document “kwijt”. Je weer zeker dat je hem hebt opgeslagen, maar je weet alleen niet meer precies waar en onder welke t