top of page
Zoeken

Wat weerhoudt jouw organisatie van innovatie?

Innovatie is niet weg te denken bij organisaties die toekomstbestendig willen zijn. Echter staat dit nog steeds niet bij iedereen hoog op de agenda, hoe komt dit dan? Wat is het geen wat organisaties ervan weerhoudt om deze stap richting innovatie te zetten?


Data migratie


Het migreren van data, vooral voor grotere organisaties, kan snel klinken als een onmogelijke klus of een nachtmerrie om mee te beginnen. Dit is echter nergens voor nodig. De kern van die angst komt vaak doordat die data op dit moment juist erg kwetsbaar is opgeslagen en niet in de cloud. Zo is er angst voor het verlies van data en kan het als lastig worden ervaren om deze data te migreren, dit is nergens voor nodig!


Het moment dat de data in een clouddienst staat is het erg flexibel en schaalbaar. De data wordt dan namelijk voortaan in OneDrive opgeslagen. Deze cloud service biedt een back-up van OneDrive aan, dit betekent dus nooit meer bestanden kwijt raken. Ook kun je altijd makkelijk opschalen en beweegt je data flexibel met je mee. Als je nog op de “oude manier” werkt dan mis je dit voordeel. En dat migreren van SharePoint online? Daar helpen wij je bij!


Kosten


Een tweede punt wat mensen er vaak van weerhoudt om deze stap te zetten, zijn de mogelijke kosten die erbij komen. Organisaties vergissen zich hier vaak in. Om de stap naar innovatie heb je namelijk niet veel geld nodig en dit hoeft echt geen duizenden euro’s te kosten. Vaak denkt men dan namelijk aan de inhuur van duur IT personeel en de bijkomende SharePoint kosten. De voordelen van SharePoint uitwegen deze kosten echter. Ook verschilt dit per aanbieder, in ons SaaS model is dit slechts een éénmalig bedrag and that’s it!


Ook vragen organisaties zich ook vaak wat dan de ROI zal zijn op hun investering. Ben je hier zelf ook benieuwd naar? Stuur ons dan een berichtje voor de ROI van Daily Drive!


Tijd


Een derde en misschien wel het allerbelangrijkste punt voor veel van deze organisaties is dat het erg veel tijd kost. Dit is echter ook niet juist. De stap naar de cloud kan heel snel gemaakt worden. Voorheen duurde het uren, dagen en soms zelfs weken om alleen al een SharePoint site (dus bijv. een project, klant, meeting of contract) aan te maken. Dit kan tegenwoordig met één klik op de knop en duurt in ons geval maar 30 minuten. Het is dus heel afhankelijk van jouw DMS en afgenomen SaaS. Ook moet hier natuurlijk meegerekend worden hoeveel tijd het uiteindelijk zal besparen door deze stap naar innovatie te zetten.


Kortom, laat je niet tegenhouden op de weg naar innovatie. Vaak zijn de dingen waarvan jij denkt veel tijd, geld, moeite of risico te kosten, vaak hetgeen die de investering het meest waard zijn!


Ben je ook benieuwd naar hoe je deze stap kunt zetten? Neem dan contact met ons op of plan direct een korte vrijblijvende kennismakingssessie in met één van onze adviseurs!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page