top of page
Zoeken

Waarom jij voor Microsoft 365 en Like-IT kiest

Bijgewerkt op: 4 nov. 2021

Jouw organisatie heeft natuurlijk om meerdere redenen voor Microsoft 365 gekozen: zo staat alle data veilig opgeslagen in de Cloud en kunnen jij en jouw collega’s overal en altijd met elkaar samenwerken. Nu heeft jouw organisatie hopelijk (daar gaan we wel vanuit) er voor gekozen om SharePoint als DMS te gebruiken. Natuurlijk is daarbij de keuze op Daily Drive gevallen om een veilig gestructureerde SharePoint omgeving met Teams integratie op te kunnen zetten. Maar er is nog een belangrijke reden om voor Microsoft 365 en Daily Drive te kiezen… Selfservice – Ontlast jouw IT-afdeling!

En dan hebben we het nog niet eens specifiek over alle Daily Drive, maar gewoon over voordelen zoals het simpelweg ontlasten van jouw IT-afdeling. Want linksom of rechtsom: SharePoint is zo uitgebreid dat een reguliere eindgebruiker natuurlijk nooit alle ins- en outs van het systeem kent en zich vooral richt op het werken met zijn of haar documenten. Daarnaast biedt Like-IT met haar Daily Drive systeem, natuurlijk ook nog eens een aantal op maat gemaakte applicaties binnen SharePoint aan zoals:

  • Het provisionen van sites;

  • Een integratie met Teams;

  • Template Wizard, één huisstijl voor al jouw documenten;

  • De Outlook Add-in;

  • Etc.

Bij het in gebruik nemen van SharePoint en Daily Drive staat of valt de acceptatie binnen de organisatie natuurlijk met een goed adoptietraject. Maar een goed adoptietraject of niet, vragen voor support vanuit gebruikers zullen er altijd komen. En dan doelen we hier even niet op technische support, maar simpelweg functionele vragen als: "Hoe richt ik de Template Wizard ook alweer in?" "Waar kan ik een Team aanmaken?" Etc. En daarom hebben we bij Like-IT iets bedacht om jouw IT-afdeling verder te ontlasten.

Daily Actions – documentatie Want jouw kostbare IT-personeel wil je natuurlijk wel zo efficiënt mogelijk benutten en niet inzetten voor vrij basale vragen. Daarom hebben we bij Like-IT het onderdeel Information ontwikkeld: bekend als Daily Actions. Onder de Daily Features knop vind je daarom nu de Daily Actions, in onderstaand voorbeeld nog weergegeven als Informatie. Via deze link kunnen gebruikers documentatie ophalen die hen ondersteunt bij het uitvoeren van veel voorkomende taken in SharePoint of voor Daily Drive specifiek. In de lijst die opent worden de links naar de beschikbare documentatie getoond. Deze informatie wordt ook nog eens onderverdeeld in algemene SharePoint of Daily Drive acties, of in acties specifiek voor de hub waarop je je bevind. Op deze manier kunnen gebruikers binnen jouw organisatie dus heel gericht naar de juiste informatie zoeken. Wanneer je als gebruiker op de link van de actie waar je naar zoekt klikt, dan opent zich een Quick Reference Card (QRC) die jou vervolgens stapsgewijs uitlegt hoe je deze specifieke actie kunt uitvoeren. Deze QRC’s worden via Sway aangeboden en door Like-IT up-to-date gehouden en verder uitgebreid. Deze feature wordt met de volgende Daily Drive release, met een aantal andere nieuwe functionaliteiten, uitgerold op de klantomgevingen van onze Excellent abonnees. Nieuwsgierig naar deze functionaliteiten of benieuwd wat Like-IT en onze Daily Drive oplossing voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kijk dan eens op www.like-it.nl of neem contact met ons op via info@like-it.nl . Tot slot nog een kleine huishoudelijke mededeling, we gaan er even tussenuit (qua updates) voor de vakantieperiode, in september zijn we weer terug met onze maandelijkse updates. Op je gemak nog even onze voorgaande blogs nalezen? Deze kun je hier terugvinden. Stay safe, een mooie zomer toegewenst en tot de volgende update!


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page