top of page
Zoeken

Veel werknemers zouden overwegen om hun baan op te zeggen als hybride werken vervalt

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022

Veel werknemers werken momenteel op een hybride manier. Dit betekent dat ze het thuiswerken combineren met het werken op kantoor, voor velen werkt dit prima! Werknemers vinden dit eigenlijk zo fijn dat grotendeels hun baan zou opzeggen als het hybride werken zou komen te vervallen. Wij leggen in deze blog uit hoe dat zit!


Laten we beginnen bij waarom mensen het zo fijn vinden om hybride te werken.


Voordelen hybride werken

Het wegvallen van hybride werken zou voor velen werknemers betekenen dat zij bereid zijn hun baan op te willen zeggen. Waar dit fenomeen vandaan komt gaan wij jullie vandaag vertellen. Laten we beginnen bij waarom werknemers het zo fijn vinden om op deze manier te werken.

Om te beginnen, de flexibiliteit van hybride werken. Gedeeltelijk thuiswerken en op kantoor biedt voor veel werknemers flexibiliteit. Zo kunnen zij gemakkelijk bepalen waar en hoe zij te werk gaan. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van werk en privé relaties, het besparen op de reistijd en het gemak van werken vanuit je eigen huiskamer. Zo kun je eigenlijk overal te werk gaan gezien je gemakkelijk in de cloud kunt werken en dus niet plaats gebonden bent.


Een tweede voordeel voor werknemers voor hybride werken is de verhoging van productiviteit. Door de setting van het kunnen werken waar je maar wilt biedt mogelijkheden. Waar je normaliter niet snel collega’s om hulp zou vragen, ben je in deze situatie verplicht om contact op te nemen en digitaal samen te werken. Dit kan op een heel laagdrempelige manier met bijvoorbeeld Microsoft Teams van O365. Je bent minder tijd kwijt aan het zoeken van documenten online en plant gemakkelijk al je dagelijkse taken. Ook kun je documenten makkelijk archiveren. De clouddienst waar wij zelf mee werken is Microsoft365 en dan voornamelijk SharePoint.


Nadelen hybride werken

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen die komen kijken bij het hybride werken. Een van de nadelen is bijvoorbeeld het alleen kunnen voelen. Waar je normaliter een koffiepraatje zou houden met je collega’s, sta je er nu alleen voor. Dit zou je kunnen minimaliseren door bijvoorbeeld Microsoft Teams te gebruiken om zo samen te werken. Buiten het alleen kunnen voelen, kan de balans tussen werk en privé ook verstoord worden. De lijnen tussen werk en privé vervagen sneller wanneer je privé ruimte ook je werkruimte wordt. Dit zou kunnen leiden tot langere werktijden en lastiger om deze grenzen te kunnen behouden.

Voordelen voor werkgevers voor hybride werken aanbieden

Niet alleen als werknemer maar ook voor werkgevers zijn er veel voordelen voor hybride werken. De productiviteit van het aanbieden van hybride werkplekken biedt opties aan. Het samenwerken gaat vaak beter, door de digitale werkomgeving zijn organisatie lijntjes veel korter wat de productiviteit van werknemers onderling verhoogd. Het hybride werken leidt o.a. tot een verbeterde communicatie binnen in de organisatie en tot het overhouden van veel meer tijd per project.


Kortgezegd is hybride werken de nieuwste norm van functioneren in de arbeidsmarkt. Grotendeels van werknemers hebben ook aangegeven te overwegen hun baan op te willen zeggen als dit zou komen te vervallen. Maak er daarom als werkgever gebruik van en haal je voordeel eruit als werknemer!


Heb je nog vragen of wil je meer weten over digitaal samenwerken? Plan dan een korte kennismaking met ons in!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page