top of page
Zoeken

Van adoptie naar implementatie: Hybride werken is er om te blijven

Bijgewerkt op: 1 dec. 2021

Er is één ding dat we weten en dat is dat hybride werken hier is om te blijven. De grote vraag is echter: Hoe zal het volgende decennia van werken eruit zien en hoe bereid je je hier op voor?


De manier van werken waar we al jaren op bouwden ondergaat momenteel een belangrijke fundamentele verandering. Door deze verandering heen navigeren is vaak uitdagend. Zo heb je collega’s die het kantoor missen en hun connectie met collega’s, maar óók collega’s die de flexibiliteit van het thuiswerken fijn vinden en dit liever permanent zouden willen doen.


Om in deze nieuwe wereld van samenwerken te kunnen functioneren, heeft elke organisatie een digitale bouwsteen nodig die de organisatie samenbindt op basis van communicatie, samenwerkingen en initiatieven. Zo helpt de organisatie om medewerkers op de lange termijn productief te houden maar ook om hybride werken te kunnen faciliteren. Deze bouwsteen biedt namelijk flexibiliteit en versterkt verbindingen tussen mensen en teams. Het bindt data, automatisering en AI- allemaal samen.


Samenwerkingen die grenzen verleggen en je in de werkflow houden

Sinds computing geïmplementeerd wordt in de echte wereld, wordt de echte wereld ook geïmplementeerd in de computer wereld. Zo wordt er door Microsoft een platform gebouw die dit mogelijk zal maken. “Mesh for Teams” biedt een nieuwe generatie van 2D en 3D meetings aan. Hoe je jezelf projecteert in een digitale vergadering is zeker van belang. Daarom wordt dit makkelijker gemaakt door bijvoorbeeld het gebruik van avatars die jouw handgebaren en bewegingen overnemen in de digitale ruimte, zélfs wanneer je camera uitstaat. Ook kun je als organisatie een immersive space opzetten die een vergader ruimte moeten representeren. Zo worden creativiteit, brainstormen én samenwerken optimaal ingezet.Bron: Microsoft


Verwachtingsmanagement waar je u tegen zegt

Arbeid gebeurt niet vanzelf. Weten wat je van elkaar kunt verwachten en waar je op kunt bouwen is de helft van het werk. Dit vergt goede communicatie en afstemming met elkaar, zelfs als dit buiten de organisatie om gebeurt met bijvoorbeeld externen. Zo kun je bijvoorbeeld een “team” aanmaken vanuit onze SharePoint omgeving die je vervolgens kunt delen met jouw teamleden! Zo wijs je makkelijk taken toe aan de verschillende leden en kun je gemakkelijk notuleren voor veel terugkomende vergaderingen. Op deze manier weet je altijd wat je van wie kunt verwachten!Bron: Like-IT


Van adoptie naar implementatie

In het begin van de crisis ging niemand ervan uit dat dit de “nieuwe manier” van werken werd. Organisaties deden erg hun best om de verbindingen tussen teams te behouden door zich te adopteren aan het online samenwerken. Echter is het woord “adoptie” inmiddels achterhaald. We zitten namelijk in een fase als samenleving dat we moeten kijken naar implementatie. Niemand van ons had verwacht dat hybride werken zo positief kon zijn. Flexibel thuiswerken wanneer je dat wilt en naar kantoor voor de collega’s. Hybride werken is er om te blijven and we’re here for it!


Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op óf plan direct een demo in voor een kijkje achter de schermen!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page