top of page
Zoeken

Samenwerking in de gezondheidszorg transformeren met Microsoft Cloud en DailyDrive

Met COVID-19 als aanjager voor het versnellen van digitale gezondheidszorg, werpt dit licht op een groot aantal kansen voor innovators. Naast virtuele gezondheidsbezoeken realiseerden zorgorganisaties zich dat verouderde, zorgtechnologieën en handmatige processen tot het verleden behoren.


Zoals eerder beschreven in een van onze blogs, biedt het Microsoft platform nieuwe manieren om een uitgebreid systeem voor de gezondheidszorg te bouwen. DailyDrive is een van die toepassingen die kan worden aangepast aan specifieke operationele uitdagingen van organisaties in de gezondheidszorg.


In een recente webinar gegeven door Eric Schmitt, directuer van Perficient’s Microsoft Practic en Kristina Kaufmann, hoe de samenwerking voor zorgorganisaties wordt getransformeerd met behulp van Microsoft Office 365. Wij zullen hier nog een laag bovenop zetten en inzoomen op hoe DailyDrive effect heeft op samenwerkingen binnen de zorg sector.


Transformatie van het zorg traject zelf

Microsoft Office 365 en DailyDrive voor de zorgsector biedt vele mogelijkheden om gezondheidsgegevens op schaal te beheren en het voor zorgorganisaties makkelijker te maken om de patiëntervaring te verbeteren, de zorg te coördineren en de operationele efficiëntie te verhogen. Dat allemaal terwijl de beveiliging, naleving en samenwerking van gezondheidsgegevens wordt ondersteund.


Verbetering van de betrokkenheid van de patiënt

Het gemak van de cloud is dat alle gegevens op elk gewenst moment beschikbaar zijn. Zo kunnen patiënten op een veilige manier hun gezondheidsresultaten bekijken en hier gewenst digitaal vragen over stellen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld notities van de afspraak toe te voegen en vervolg afspraken in te plannen. Kortom, de patiënt weet op elk gegeven moment waar die aan toe is en kan makkelijk op een veilige manier bij al zijn of haar of hen gegevens. 😉


Versterking van samenwerking tussen gezondheidsteams

Het coördineren van zorg op een veilige en snelle manier is een uitdaging. Zo is niet iedereen altijd op de hoogte van de nieuwste trends en kan het moeilijker zijn om te digitaliseren. Wanneer je een bekend platform als Microsoft 365 en met name SharePoint en DailyDrive in handen neemt zorg je ervoor dat iedereen mee kan bewegen met deze nieuwe techniek! Samenwerkingen kunnen op een veilige manier gefaciliteerd worden en iedereen weet altijd waar die aan toe is en wat er van ze verwacht wordt. Workflows worden vereenvoudigd door bijvoorbeeld het gemak van de integratie van SharePoint en Outlook. Geen ongewenste verrassingen meer dus en altijd directe communicatie, ongeacht de functie. De belemmering wordt volledig ontnomen door de laagdrempelige manier van communiceren en het gemak van feedback geven binnen DailyDrive. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat complexe workflows enorm vereenvoudigd worden en het team algeheel productiever te werk gaat. Een productiever team staat gelijk aan tevreden patiënten.

Verbeterd inzicht in gezondheidsgegevens

Gezondheidsgegevens zijn een complexe set van data. Zo heb je vaak te maken met grote dossiers en kun je de documenten ook niet snel terug vinden. Hoe vaak komt het nou voor dat een document zoekgeraakt is en je deze op geen enkele wijze terug kunt vinden. De documentbibliotheek wordt ook voorzien van de juiste rechtenstructuur zodat alleen de juiste mensen toegang hebben tot de juiste documenten.


Verbinding van klinische en operationele gegevens tussen systemen om risico's te voorspellen en te mobiliseren voor voortdurende kwaliteitsverbetering

Klinische en operationele gegevens tussen verschillende systemen zijn vaak de kern van de organisatie. Wij begrijpen dat een organisatie werkt vanuit een bronsysteem waar alle brondata in staat. Deze data is niet altijd voor iedereen beschikbaar maar wel heel belangrijk. Een verbinding tussen deze gegevens zorgt voor voortdurende kwaliteitsverbeteringen en voorspelbare risico’s.


Bescherming van gevoelige gezondheidsgegevens en privacy

Gezondheidsinformatie is een van de belangrijkste gegeven van een persoon en daarom de meest essentieel om goede privacy over te hebben. Verder is het zo dat je privacy niet altijd goed kunt waarborgen als het om digitale gegevens gaat. Als je echter in een beveiligde cloud omgeving te werk gaat, heb je dit probleem niet en kun je ervan uitgaan dat jouw gegevens goed beschermd zijn door middel van governance. Deze governance regels kun je van te voren instellen in de omgeving en er zo voor zorgen dat gevoelige informatie beschermd blijft voor de buitenwereld.


Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page