top of page
Zoeken

Microsoft 365 vs. Google Business Suite: Welk DMS is beter?

Tegenwoordig zijn er talloze DMS mogelijkheden op de markt. Het kan daarom soms een moeilijke keuze worden over welke je moet hebben. Vooral als je het over de grootste twee software bedrijven in de wereld hebt, Google en Microsoft. Welke moet je dan hebben van de twee? Je bent gelukkig niet de enige die deze keuze moet maken. Iedere organisatie tegenwoordig gebruikt wel ééns van de vele online productiviteitstools. Wij gaan in dit artikel de verschillen uitleggen en aan het eind een keuze aanbieden voor jullie.

Waarom heb je deze tools überhaupt nodig?

Het is heel simpel, hoe soepeler je bedrijfsprocessen lopen hoe beter je als organisatie presteert. Er zijn een aantal primaire tools voor elke organisatie die onmisbaar zijn. Alle bedrijven hebben over het algemeen een aantal tools nodig. Veel organisaties kiezen dan voor de meest functionele en productieve manier om gebruik te maken van deze tools. Beide organisaties, bieden dit soort pakketten ook aan. De vraag is echter, welke is beter?


Communicatietool: Microsoft Teams vs. Google Meet

Organisaties werken vaak in teamverband. Vooral in de huidige situatie is een praktische samenwerkingstool erg handig voor georganiseerde samenwerkingen en communicatie mogelijkheden. De duidelijke winnaar tussen de twee is Microsoft Teams. Qua applicatie is en een behoorlijk krachtige tool voor samenwerkingen die je in staat stelt om eenvoudig gegevens en documenten te delen. Google Meet is een ook een prima applicatie, echter kan het niet op tegen Teams.


Webpagina’s: SharePoint vs. Google Sites

SharePoint en Google Sites kunnen in principe het zelfde. Beide applicaties zijn bedoeld voor het ontwikkelen van een team georiënteerde site. Het gebruik van Google Sites is redelijk simpel, je kunt gemakkelijk websites aanmaken doormiddel van een simpel drag-and-drop systeem. De site is echter beperkt door Google en verder niet te verbinden met externe applicaties, wat het gebruik erg beperkt. SharePoint daarin tegen, heeft deze mogelijkheid wel. Zo kun je deze personaliseren naar vraagstukken binnen het bedrijf. De Daily Drive biedt daar nog een laagje bovenop en zorgt ervoor dat de SharePoint omgeving nóg gebruiksvriendelijker wordt door een naadloze connectie met bestaande software.


Documentopmaak: Office 365 vs. Google Docs/Sheets

Beide systemen beschikken over software waar je in kunt samenwerken en documenten in kunt bewerken. Voorheen was het zo dat alleen Google over de functie automatisch opslaan beschikte, wat samenwerkingen vergemakkelijkte. Dit is tegenwoordig echter niet meer het geval want ook Microsoft heeft die optie toegevoegd. Dit maakt Microsoft de betere keuze gezien de talloze opties die zij bieden qua tekstbewerking en nu dus óók voor samenwerkingen. Ook kun je documentatie makkelijk delen met mensen binnen én buiten je organisatie voor succesvolle samenwerkingen. Ons eigen product biedt zelfs de optie om binnen je Microsoft Word omgeving, documenten direct te tekenen en juridisch correct af te handelen d.m.v. ValidSign. Dit bespaart enorm veel tijd. Dus onze keuze valt hier ook op Microsoft.


Cloud opslag: Microsoft of Google Drive

De cloud biedt de optie om je documenten opslag flexibel op te kunnen slaan. Dit bespaart ruimte op je lokale schijf én zorgt voor overzicht in je documenten archief. Het voordeel van een cloud opslag is dat de opslag met je organisatie samen kan groeien. De OneDrive binnen Microsoft biedt hier de optie aan om je standaard computer opslag te synchroniseren met je OneDrive. Google Drive biedt deze optie ook. Wat het echter lastig maakt, is het invoegen van documenten in andere locaties. Waar Google erg beschermend is over de omgeving kun je met Microsoft heel makkelijk de bestanden integreren met de verschillende applicaties binnen Microsoft 365. De Outlook add-in die wij bieden biedt hier nog een laagje bovenop en zorgt ervoor dat je je bestanden niet meer apart hoeft te downloaden en bijvoegen in je mail.


Final Choice

Zoals je hebt gelezen, zijn er voor beiden systemen veel applicaties beschikbaar. Echter valt onze keuze natuurlijk op Microsoft 365 om verschillende redenen. Zo is Microsoft 365 veel flexibeler en makkelijker te vertalen naar organisatie vraagstukken.


Heb je vragen of wil je meer informatie naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page