top of page
Zoeken

How to Cloud?

Bijgewerkt op: 10 dec. 2021


De 'Cloud', een term waar we bijna niet meer omheen kunnen in zowel privé als in het bedrijfsleven. Toch zijn de meningen over de 'Cloud' sterk verdeeld. De één zweert erbij, terwijl een ander liever vasthoudt aan de hardware van zijn eigen bedrijf. Toch is overstappen naar de 'Cloud' een zeer belangrijke stap in de goede richting voor jouw organisatie. Hier lees je de voordelen van werken in de 'Cloud'.


Wat is de Cloud eigenlijk?

Omdat de ‘Cloud’ niet tastbaar is weten vele van ons niet precies wat het is. Deze onzekerheid nemen we graag van jullie weg. Bij Like-IT beschrijven we de ‘Cloud’ als volgt; "De ‘Cloud’ is simpel weg een online omgeving waar jij jouw bestanden op kan slaan. Hierdoor hoef je niet meer alle fysieke data in je eigen bedrijf te stallen.". Je kunt nu al je data opslaan in een beschermde omgeving waar je vervolgens met een internet verbinding bij kan. Deze beschermde internet omgeving noemen we de ‘Cloud’.


Cloud kopen?

Nu we weten wat de ‘Cloud’ precies is en inhoudt en jij razend enthousiast bent geworden, wil je natuurlijk weten hoe je aan ‘Cloud’ kunt komen. Je hebt verschillende opties als we het hebben over het aanschaffen van de ‘Cloud’ voor jouw organisatie. Je kunt zelf een contract afsluiten bij een provider zoals Microsoft. Zo biedt Microsoft 365 een werkmailaccount aan maar ook een uitgebreider pakket genaamd Microsoft Azure. Vind je dit spannend aanvoelen? Of ga je voor een ‘Cloud’ omgeving die meer past bij jouw wensen? Dan kun je ook in zee gaan met een IT-bedrijf. Wij van Like-IT zorgen ervoor dat de online omgeving met al jouw bestanden en data, precies past bij jouw bedrijf. Jij schaft de ‘Cloud’ aan en wij zorgen ervoor dat jij er allemaal van kunt profiteren. Zo nemen ook het onderhoud en alle daarbij komende zorgen uit handen.


De voordelen van werken in de Cloud


1. Opslagruimte

De ‘Cloud’ is een bodemloze put wanneer het aankomt op opslagruimte. Wanneer je omgeving vol begint te raken is deze vaak eenvoudig uit te breiden bij jouw provider. Zo kun je eenvoudig al jouw data op één plek opslaan. Nooit meer problemen met het verliezen van overzicht, want vanaf nu staat alles op dezelfde plek veilig in de ‘Cloud’.


2. Bereikbaarheid

Het meest genoemde voordeel van (werken in) de ‘Cloud’ is vanzelfsprekend de bereikbaarheid. Je bent niet langer meer afhankelijk van locatie of servers. Zolang jij een werkende internet verbinding hebt, heb je alle toegang tot de ‘Cloud’ en kan je werken waar je maar wilt. Ongeacht vanaf welk apparaat jij te werk wilt gaan. Werken vanuit huis, buiteland, auto, kantoor of koffietentje op de hoek is nu allemaal hetzelfde dankzij de bereikbaarheid van de ‘Cloud’. Het is makkelijk om even je collega’s te laten kijken naar een specifiek document, omdat ze er allemaal bij kunnen. Deze eenvoudige manier van het delen van data zorgt voor een meer dynamische werkplek waar er sneller overlegd kan worden binnen jouw organisatie. Hierdoor worden wachttijden korter, werkprocessen sneller en handelingen efficiënter.


3. Veiligheid & zekerheid

De ‘Cloud’ is een veilige optie voor jouw dataopslag. Het wordt nog veiliger met een eigen bedrijfsbeheer. Op deze manier is er een kleinere kans op dataverlies. Daarnaast, is er ook een back-up beschikbaar. Aan de hand van een back-up kan jij altijd terug naar vroegere versies van jouw documenten. Als er iets misgaat ben jij dus nooit je documenten volledig kwijt. In vergelijking met andere systemen is de ‘Cloud’ dus veel veiliger voor document behoud. Wanneer je samenwerkt met een IT-bedrijf zoals Like-IT, wordt jouw ‘Cloud’ nog eens extra beveiligd. Aan de hand van gedistribueerde rollen, rechten en beveiliging, wordt ervoor gezorgd dat jouw data compleet beveiligd is en dat niemand anders dan jij en je medewerkers erbij kunnen.


4. Updates

Jouw ‘Cloud’ omgeving is altijd voorzien van de nieuwste updates en de beste opslagruimte. Via de ‘Cloud’ is dit een gemakkelijk proces waardoor jij altijd gebruik kunt maken van de nieuwste functies. Wanneer je samenwerkt met een IT-bedrijf, worden deze zorgen uithanden genomen en zorgen zij ervoor dat dit altijd goed gaat. Bij Like-IT zorgen we ervoor dat jouw ‘Cloud’ omgeving altijd up-to-date is! Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over het installeren van nieuwe updates.


Klinkt goed toch? Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over de 'Cloud' of natuurlijk over Like-IT. Voor nu is dit hem weer, maar mocht je niet kunnen wachten op één van onze volgende blogs mail ons dan met een onderwerp waar jij meer over zou willen weten. Je kunt ons bereiken via info@like-it.nl . Kijk gerust ook eens bij onze voorgaande blogs. Voor nu: blijf gezond en tot de volgende keer!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page