top of page
Zoeken

Hoe Modern SharePoint past bij je Moderne Werkplek strategie

SharePoint is al zoveel jaren een integraal onderdeel van zoveel bedrijven. Toen Microsoft eind 2017 aankondigde SharePoint te moderniseren, waren we enthousiast en bewust van de zakelijke implicaties. Sommige bedrijven zijn sterk afhankelijk van Classic SharePoint, zou het geen hoofdpijn zijn als ze zouden moeten migreren? Gelukkig laat Microsoft niemand migreren. Als je van Classic SharePoint houdt, kunt je er in de nabije toekomst op blijven. Microsoft blijft het ondersteunen; wat Microsoft echter niet doet, is erin blijven investeren.


Bekijk op de onderstaande video hoe makkelijk het werken met DailyDrive is en hoe je snel de project site kunt aanmaken.


Je hebt nog steeds opties om beide te gebruiken - klassiek en modern - wat geweldig nieuws is. Maar als je op zoek bent naar een SharePoint-ervaring die aantrekkelijk, flexibel, mobiel en gebruiksvriendelijker is, is dit het moment om te overwegen om te migreren.

Maar maak je geen zorgen! Like-IT loopt voorop bij het helpen van bedrijven bij de overgang van Klassiek SharePoint naar Modern SharePoint en eventueel naar de DailyDrive. Samen met onze enorme ervaring hebben we veel bedrijven geholpen de weg vrij te maken voor moderne ontwikkeling in hun organisatie. Wat deze bedrijven vooral hebben geleerd is dat eventuele risico's ruimschoots worden gecompenseerd door de voordelen van het moderne SharePoint-platform en de toegevoegde waarde die DailyDrive hierbij kan bieden.


In dit artikel bekijken we de verschillen tussen klassiek SharePoint en Modern SharePoint en bespreken we hoe je eventuele migratieproblemen kunt oplossen. Ook nemen we jullie mee in de verschillen tussen modern SharePoint en DailyDrive.


Klassieke SharePoint versus Moderne SharePoint

Voor het geval je het niet zeker weet, classic SharePoint is het SharePoint dat altijd is gebruikt voor het bouwen van intranetten en andere oplossingen. De technologie is meer dan tien jaar oud. Moderne SharePoint-pagina's staan daarentegen al iets meer dan 2 jaar.

Er zijn enkele duidelijke voordelen aan het nieuwe platform. Het grootste voordeel is dat Modern SharePoint van de grond af aan is opgebouwd als mobile-first – "Anywhere, Anytime, Any Device". Een beperking van Classic SharePoint was dat een systeembeheerder met specifieke specialistische ontwikkelingsvaardigheden nodig zou zijn om jouw SharePoint omgeving mobielvriendelijk te maken. Met Modern SharePoint is het hele platform vanaf het begin apparaat onafhankelijk.


Bovendien is het ontwerpproces (een van de belangrijkste functies van SharePoint) verbeterd. Voorheen was het gedateerd en traag. Nu is het veel gemakkelijker en intuïtiever. Maar kan dit nog makkelijker?


De voortdurende investering van Microsoft in Modern SharePoint brengt andere voordelen met zich mee. Alle nieuwe mogelijkheden en hulpprogramma's die in Office 365 zijn uitgebracht (bijvoorbeeld de videomogelijkheden van Microsoft Stream die ook beschikbaar zijn in preview) worden snel beschikbaar op Modern SharePoint. Een ander voorbeeld is Microsoft Forms - er is al een veel eenvoudigere manier om formulieren te integreren in Modern SharePoint zonder door hoepels te hoeven springen.


Modern SharePoint heeft ook een beter goedkeuringsproces voor inhoud dan klassiek SharePoint. Integratie met Microsoft Flow, een automatiseringstool voor bedrijfsprocessen, maakt een volledig aanpasbaar goedkeuringsproces uit de doos mogelijk.


De zorgen van migreren - en hoe ze te overwinnen

Zoals bij elke upgrade van technologie, is de migratie van klassiek SharePoint naar Modern SharePoint geen oplossing voor de rest. Het vereist een weloverwogen verandermanagementproces om het succes ervan te garanderen. De migratie kan complex zijn, kan meestal 3 tot 12 maanden duren, maar brengt zoveel voordelen met zich mee, waarvan de minste is het helpen moderniseren van je werkplek. Uiteraard bieden wij je hier hulp bij wanneer de overweging wordt genomen om met de DailyDrive te willen werken.

De beste manier om ervoor te zorgen dat jouw migratie naar Modern SharePoint zo soepel mogelijk verloopt, is door samen te werken met een ervaren provider, zoals wij.


Partners helpen je eenvoudig te navigeren bij problemen zoals:

  1. Dagelijkse ontwerpverschillen. Hoewel de onderliggende concepten van Klassiek SharePoint en Modern SharePoint vergelijkbaar zijn, zijn er verschillen in de manier waarop de twee platforms dagelijks worden gebruikt. Deze kunnen in eerste instantie frustrerend zijn. Het goede nieuws is dat Modern SharePoint veel intuïtiever en vloeiender is! Gebruikers hebben de neiging om vrij snel vertrouwd te raken met de interface en vervolgens de voordelen ervan te omarmen. De DailyDrive kan volledig worden ontworpen naar de wensen van de organisatie.

  2. Zorgen over de ondersteuning. Ondersteuning was op een zo nodig basis met Classic SharePoint, maar de vele tools, mogelijkheden en releases van Modern SharePoint betekenen dat voortdurende ondersteuning nodig is. Dit klinkt enger dan het is. We merken dat het betekent dat je sneller antwoorden krijgt, dingen sneller worden opgelost en je werkplek profiteert van een sneller, efficiënter platform.

  3. Risico op downtime. Sommige bedrijven hebben hun bezorgdheid geuit over downtime in verband met de groenblijvende omgeving van Modern SharePoint. De ervaring is echter dat eventuele downtime snel wordt opgelost. En vergeet niet dat het downtimerisico ook bestond in Classic SharePoint.

  4. Problemen met maatwerk. Regelmatige releases kunnen soms van invloed zijn op aanpassingen. Maar met voldoende doorlooptijd van Microsoft en een vertrouwde partner bij de hand om je te ondersteunen, kunnen aanpassingen werken zoals verwacht. Het is altijd een goed idee om nieuwe mogelijkheden te testen voordat je ze vrijgeeft in een productieomgeving.

Naast de voordelen van de overstap naar Modern SharePoint, biedt de migratie zelf een zeldzame kans om de balans op te maken. Het is een geweldige kans voor het team om de bestaande inhoud opnieuw te bekijken en ervoor te zorgen dat deze nog steeds van waarde is. Is het nog relevant? Op merk? Alle bestaande inhoud moet ook worden beoordeeld in termen van mobiele responsiviteit als onderdeel van de migratie, zodat het kan helpen de communicatie van het merk opnieuw af te stemmen en ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina staat.


Upgraden is een reis

Bij MWA geloven we dat het transformeren naar een moderne werkplek – zoals migreren naar Modern SharePoint – een reis is. Een reis die rekening moet houden met het grotere geheel rond je moderne werkplekstrategie, gebruikerstraining en een goede strategie voor verandermanagement.

De complexiteit van de migratie naar Modern SharePoint betekent dat bedrijven een ervaren partner nodig hebben. Iemand die weet wat er op het spel staat van Microsoft. Iemand die jouw bedrijf kan helpen profiteren van nieuwe oplossingen, deze kan testen en ervoor kan zorgen dat ze werken met eventuele aanpassingen die je hebt.


We begrijpen dat migratie workflow processen verandert. We werken samen met onze klanten, van het management tot de individuele gebruikers, om duidelijk te maken welke resultaten je zoekt voordat we aan het werk gaan.


Weet je nog steeds niet zeker of jouw bedrijf baat zou hebben bij de overstap naar Modern SharePoint? Neem dan rechtstreeks contact met ons op via de contact pagina!
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page