top of page
Zoeken

Hoe ga je om met creativiteit en innovatie binnen jouw digitale werkplek?

Bijgewerkt op: 9 dec. 2021

Innovatie en creativiteit waarborgen binnen een organisatie tijdens de corona crisis is wat lastiger dan normaal. Door het thuiswerken is er minder menselijk contact tussen de medewerkers en dit zorgt voor extra persoonlijke barrières. Hoe ga je dan om met creativiteit en innovatie binnen jouw digitale werkplek?


Ruimte houden voor creativiteit vanuit de werkgever

Ruimte houden voor creativiteit heeft verschillende betekenissen voor werkgever als voor een werknemer. Als eerst is het belangrijk om als werkgever ruimte te bieden voor werknemers wanneer zij met creatieve of innovatieve ideeën komen. Praktische dingen waar je hier aan zou kunnen denken is bijvoorbeeld een digitale werkplek waar dit makkelijk gemaakt wordt. Een digitale werkomgeving kan zelfs wanneer dit op de juiste manier ingezet wordt, innovatie stimuleren binnen in de organisatie. Een DMS pakket als SharePoint biedt bijvoorbeeld de optie voor het houden van Polls. Doormiddel van deze polls kun je medewerkers makkelijk om hun mening vragen en ook makkelijk de resultaten door communiceren. Zo voelen zij zich echt gehoord!

Ruimte hebben als werknemer

Als werknemer kan het natuurlijk ook lastig zijn om tijdens het thuiswerken ideeën te verzinnen of überhaupt voorleggen wanneer je deze wel hebt. Hoe doe je dat het makkelijkst en wie of wat heb je nou eigenlijk nodig? Zodra jij je als werknemer comfortabel genoeg voelt om met een innovatief idee te komen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een Microsoft Loop te starten binnen in jouw Microsoft Teams omgeving. Dit is een flexibel canvas waar je ideeën kunt voorstellen waar jouw teamleden dan vervolgens op kunnen stemmen. Zo kunnen jullie verder vanuit hier brainstormen en zelfs een SharePoint Site aanmaken waar de afspraken vast gelegd worden en to-do lijsten gemaakt kunnen worden. Maar het aller belangrijkste is, dat je hier de ruimte voor krijgt van jouw werkgever.
Een ander obstakel wat je kan hebben als werknemer is een creative block wanneer je alleen thuiswerkt. Waar je normaliter sneller met een collega over zou sparren doe je dit minder snel omdat die medewerker wellicht niet beschikbaar is of je dit wellicht niet via de e-mail wilt vragen omdat het dan weer te “officieel” aanvoelt. Een gepaste oplossing hier is om elkaar te benaderen via de Teams Chat. Dit is een snelle manier om informatie met elkaar te delen en wellicht zelfs even kort in te bellen om met elkaar te kunnen sparren.


Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op óf plan direct een demo in voor een kijkje achter de schermen!

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page