top of page
Zoeken

Het belang van applicatiemodernisering voor bedrijven in 2022

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022Het moderniseren van applicaties is een groeiend aandachtsgebied voor bedrijven, vooral in de nasleep van de COVID-19 pandemie. Modernisering is daarom voor organisaties momenteel van levensbelang. Hoe dit komt? Bedrijfsleiders ervaren een toenemende druk om innovatie binnen de organisatie te stimuleren. De komst van digitale trends, werken op afstand en escalerende klantverwachtingen zijn enkele van de redenen. Geen enkele industrie is immuun voor deze dynamiek. Bedrijven moeten innoveren om te slagen en daarom kiezen zoveel organisaties voor digitale transformatie. De cloud biedt hier volop mogelijkheden voor bedrijven en IT-leiders.


Het moment dat bedrijven applicaties moderniseren, stuurt dit nieuwe processen en de benodigde infrastructuur aan die hen ondersteunt. Een duidelijke strategie voor app-modernisering kan de resources verminderen die nodig zijn om een app uit te voeren, de frequentie en betrouwbaarheid van implementaties verhogen, de uptime en veerkracht verbeteren en meer. Uiteindelijk maakt app-modernisering het mogelijk voor organisaties om innovatie te versnellen en sneller naar de markt te gaan door bedrijfsprocessen bij te werken, de onderhoudskosten te verlagen en gegevens toegankelijker te maken. Daarom horen cloud-native apps voor veel organisaties topprioriteit te zijn. In de praktijk wordt dit moderniseringsproces gezien als tijdrovend en potentieel kostbaar, arbeidsintensief en riskant.


Wat zijn dan de veelvoorkomende voordelen van app-modernisering? De meest voorkomende methoden voor het moderniseren van toepassingen zijn:

 1. Planning: Modernisering biedt een overzichtelijke basis die jouw helpt bij het plannen van je bedrijfswerkzaamheden. Zo houdt je overzicht op de werkzaamheden van je werknemers. Ook biedt modernisering gemak bij het plannen, denk aan het versnellen van bedrijfsprocessen.

 2. Dimensionering: Het inzetten op app-modernisering zorgt voor een duidelijke omvang van je omgeving. Zo weet je precies waar welke documenten staan en wat de omvang van deze documenten zijn binnen in jouw omgeving.

 3. Aanschaf: De aanschaf van moderne apps hoeft ook niet duur te zijn.

 4. Installatie: De installatie van moderne apps binnen in je cloud omgeving is ook redelijk makkelijk. Dit hoef je namelijk niet zelf te doen en kan je aanvragen bij je cloud leverancier.

 5. Configuratie:

De teams binnen je organisatie hebben gewoonweg geen tijd voor verbeteringen of nieuwe projecten omdat ze de mogelijke behoeften aan opschaling voor moeten blijven, terwijl ze al zo worden belemmerd met de huidige werkdruk.


Hoe wij om gaan met applicatiemodernisering

Als cloud provider voorzien we ons zelf van applicaties die het werken in 2022 makkelijker maken. We hebben zelf acht verschillende applicaties ontwikkeld die werkprocessen ondersteunen en waar organisaties gebruik van kunnen maken. De applicaties die we zelf ontwikkeld hebben zijn:

 • SharePoint/Outlook add in: Deze app zorgt ervoor dat jouw mail naadloos geïntegreerd is met jouw SharePoint omgeving. Zo hoef je niet langer meer eerst je browser te openen om in jouw SharePoint omgeving naar bestanden te zoeken om die bestanden vervolgens te moeten downloaden en uploaden naar de mail.

 • File Explorer: Biedt toegang tot je vertrouwde navigatie zoals je die gewend bent. De explorer biedt de mogelijkheid om laag voor laag door jouw mappen heen te navigeren. De privacy maatregelen zijn sterk in acht genomen en heb jij als gebruiker alleen recht op de folders, mappen en documenten waar je rechten toe hebt verkregen.

 • Birthdays: De Birthday Calendar verschijnt als een widget op jouw dashboard. Binnen het iframe zie je binnen één oogopslag wie zijn of haar verjaardag er aan komt.

 • Poll: De poll van Like-IT zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel een stelling kunt plaatsen en kunt vragen om antwoorden. Het antwoord kan ingediend worden via een meerkeuze-of-openantwoord.

 • Find My Colleague: Find My Colleague biedt de optie om overzicht te hebben over alle werknemers binnen jouw organisatie. Door middel van ingevulde gegenereerde werknemer profielen kun je in één oogopslag naam, foto, functie, contactgegevens en de dagelijkse planning van de juiste werknemer zien.

 • Online Task Manager: De task manager biedt eenvoudig een strakke planning waar je duidelijk overzicht mee houdt. Via deze app kun je taken aanmaken op verschillende sites binnen jouw dashboard en kun je deze ook makkelijk toewijzen aan verschillende personen binnen jouw organisatie.

 • Filtered Searchbar: Dit is een uitgebreide versie van de standaard zoekfunctie binnen SharePoint. Zo kun je jouw zoekopdracht verfijnen met specifieke eigenschappen van de documenten die je zoekt. Denk bijvoorbeeld aan het jaar, bestandstype en zelfs op auteur.

 • Resource Report: Deze app biedt verbeterd inzicht in de consultancy planning in jouw organisatie. Door het verhelderende inzicht in welke consultant welke uren maakt de komende periode, kun je een realistische schatting van de omzet maken.

Lees hier meer over de DailyApps.


Modernisering biedt dus voor zowel IT- als applicatieontwikkelaars veel voordelen. Het kan zijn dat jouw infrastructuur moeite heeft om aan de dagelijkse vraag van medewerkers en klanten te voldoen door bijvoorbeeld een klein ontwikkel team of beperkte resources. Hier kunnen wij hulp bij bieden en makkelijk oplossingen integreren speciaal voor jouw organisatie.


Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen naar aanleiding van deze blogpost? Neem dan contact met ons op.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page