top of page
Zoeken

Dit mag niet ontbreken aan jouw Microsoft 365 pakket: Monthly update

Toegankelijkheidsweergave

Wat een bijzondere februari maand hebben we achter de rug. Van sneeuw en ijs naar lenteachtige temperaturen in een week tijd! En realistisch gezien zal maart vast zijn staart nog wel even roeren, maar ook nu hebben we weer prima temperaturen. Dus de schaatsen kunnen voorlopig maar weer even naar zolder en laten we eens een blik werpen op al het moois dat Microsoft weer voor ons in de pijplijn heeft de aankomende tijd. SharePoint – Maximaal aantal items in lijsten

Het is een doorn in het oog van vele SharePoint gebruikers. Je kent het wel, wanneer voorheen bijvoorbeeld een lijst meer dan 5.000 items had, dan leverde dit problemen op met de weergave hiervan (lees: de weergave ging kapot). Bij Like-IT hebben we hiervoor Daily Drive natuurlijk allang een oplossing voor, maar Microsoft heeft dit inmiddels ook zelf opgelost en de limiet is opgehoogd naar 50.000 items. Het is nog niet opgeschroefd naar een oneindig aantal maar we kunnen in ieder geval weer even vooruit.

SharePoint – SharePoint app bar met Global Navigation

In SharePoint wordt een app balk toegevoegd waarmee je makkelijk gepersonaliseerde content voor nieuws, sites en bestanden kunt terugvinden. Meer weten? Kijk dan zeker even hier. In de link vind je een uitgebreide uitleg met verschillende visuals om het duidelijk te maken! Sharepoint & OneDrive – Admin centers worden samengevoegd Even een kleine heads-up voor de Admins onder ons… de Admin Centers van SharePoint en OneDrive zullen worden samengevoegd. Het samenvoegen van de verschillende admin centers zal in twee fases worden uitgevoerd.

Fase 1: Wordt begin maart afgerond. In deze fase worden de OneDrive Sync, opslag en notificatie settings opgenomen in het SharePoint Admin Center. Deze instellingen kan je herkennen aan de vertrouwde OneDrive iconen. Fase 2: Wordt eind maart afgerond. In het OneDrive admin center zal een link worden geplaatst naar het nieuwe samengevoegde admin center. De genoemde OneDrive instellingen blijven in ieder geval beschikbaar tot laat in de lente periode. Een definitieve update van deze tijdlijn volgt nog. Blijf hiervoor dus onze content en blogs in de gate houden!

OneDrive - Bookmarks feature voor PDF (Android)


Ben je fan van de mobiele OneDrive app? Dan hebben we goed nieuws voor je! Tenminste als je een androidgebruiker bent. Microsoft komt namelijk met een bookmark feature. Je kunt dus simpel een bookmark toevoegen aan of verwijderen van een document. Zo kun je het document weer snel hervatten van daar waar je gebleven bent bij het afsluiten. Vanaf midden maart komt hij beschikbaar in de Google Play store.

Forms – Text formatting

Eindelijk… maar ergens deze maand kun je als Forms gebruiker eindelijk de tekst in jouw formulieren formatten. Dus vet, schuin gedrukt of onderstreepte tekst... nog even geduld maar uiterlijk eind deze maand kun je dit EIN-DE-LIJK in Forms! Forms – Sharing with collaborators and recipients

Microsoft maakt het makkelijker om formulieren (MS-Forms) documenten met het publiek of met medeauteurs te delen. We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar het onderstaande plaatje dekt eigenlijk de lading. Simpel, selecteer de gewenste personen en deel het bestand. We zijn er weer doorheen, maar mocht je niet kunnen wachten op één van onze volgende blogs mail ons dan gerust met een onderwerp waar jij meer over zou willen weten. Je kunt ons bereiken via info@like-it.nl . Kijk gerust ook eens bij onze voorgaande blogs Stay safe en tot de volgende update!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page