top of page
Zoeken

De Top Vijf Digitale Werkplek uitdagingen in de Hybride Wereld

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

De digitale transformatie zorgt ervoor dat we geconfronteerd worden met de uitdagingen van de moderne werkplek. Uitdagingen veroorzaakt door communicatieproblemen, beperkingen van softwaretools en technologische kennislacunes, zijn overal in het digitale landschap te zien. Organisaties gaan de uitdaging aan en proberen oplossingen te innoveren voor deze obstakels.

Elke innovatie komt met een nieuw obstakel dat bedrijven moeten overwinnen. Digitale tools kunnen de manier zijn om een probleem op te lossen, maar ze kunnen ook bijdragen aan de complexiteit van het probleem, waardoor je uiteindelijk je medewerkers meer werk bezorgt. Wat is de correcte aanpak? Dat leggen we je vandaag uit in onze blog.Om te kunnen slagen, moet je team dus wendbaar en veerkrachtig genoeg zijn. Ook heb je hulpmiddelen nodig om je werknemers georganiseerd te houden en de communicatie te verbeteren. Dit is geen uitdaging puur voor de IT of HR afdeling. Dit is een uitdaging op de digitale werkplek en is er een die opgelost moet worden om succesvol te kunnen zijn op de werkplek van vandaag. Met meer dan 69 procent van werknemers die op afstand willen werken en meer dan 95 procent van de bedrijven afhankelijk zijn van digitale werkplekken, is het nog nooit zo belangrijk geweest om juiste oplossingen te hebben voor digitaliseringsuitdagingen.


In deze blog gaan we kijken naar de belangrijkste uitdagingen op het gebied van digitale werkplekken en zullen we een oplossing bieden om flexibeler te worden.


Complexiteit

Een van de grootste uitdagingen op het gebied van de digitale werkplek, is complexiteit. Werkplekken bestaan vaak uit een tal van verschillende softwarepakketten die niet ontworpen zijn om samen te werken. Allemaal zijn ze bedoeld om werknemers te ondersteunen in hun werkzaamheden. De werknemers moeten niet alleen gebruik kunnen maken van deze pakketten voor hun werk, maar ook moeten ze begrijpen hoe deze samenhangen en hoe ze hier op een veilige manier mee kunnen omgaan. Dit veroorzaakt veel complexiteit voor teams die proberen te navigeren door de online workflow. Je kunt natuurlijk werknemers inhuren die de technologie beter begrijpen, maar het aannemen van nieuwe medewerkers in plaats van het behouden van personeel is een dure propositie. Er moet een manier gevonden worden om de complexiteit te verlagen zodat de productiviteit kan toenemen.


Onzekerheid

Veel van de uitdagingen op de digitale werkplek waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zijn uniek. Helaas is er geen handleiding over hoe deze problemen aan te pakken. Dit betekent dat het oplossen van problemen vaak een proces van vallen en opstaan kan zijn. Deze onzekerheid in de executive suite reikt ook tot uw werknemers. Het leren van een nieuw stuk software om er vervolgens achter te komen dat het de belangrijkste functies mist die nodig zijn om de taak uit te voeren, is een veel voorkomend probleem tijdens deze digitale transformatie. Het vinden van en tevreden zijn met een digitale oplossing waarvan werknemers weten dat ze deze in de nabije toekomst zullen gebruiken, zal helpen om dit probleem op te lossen.

Niet-betrokken externe werknemers

Uit een onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de respondenten zich niet verbonden voelen met hun werkplek, sommige studies suggereren dat dit aantal toeneemt. Natuurlijk weten we inmiddels dat effectieve communicatie het antwoord is om dit probleem te voorkomen. Hier duiden we natuurlijk niet op het heen en weer zenden van meer e-mails, dit verhoogt het probleem alleen maar. Om een oplossing te vinden, moeten je niet alleen met je medewerkers communiceren, maar ook hun aandacht weten te trekken en hulp bieden bij het prioriteren van hun tijd en middelen.


Angst voor verandering

Je werknemers moeten zich kunnen vinden en aansluiten bij de visie om van digitale transformatie een succes te kunnen maken. Net als hoe je moet instemmen met de grotere bedrijfsvisie. Mensen zijn echter van nature risicomijdend en houden niet veranderingen in hun werkzaamheden die ze al zo lang op de zelfde manier gedaan hebben. Veel van dit vertrouwen is aan de leiders. Als werknemers zien dat hun managers succesvol door risico’s en veranderingen kunnen navigeren, zullen zij ook eerder in staat zijn om mee te gaan met digitale transformaties. Werknemers moeten hun managers vertrouwen en de managers moeten zich op hun gemak voelen om de boel draaiende te houden terwijl de omgeving verandert.


Gebrek aan uitlijning

Naarmate teams deelnemen aan individuele of teams vergaderingen, heeft de informatie die door dat team wordt gecreëerd moeite om door de rest van de organisatie te worden verspreid, waardoor er een gebrek aan afstemming tussen de teams en de rest van de organisatie ontstaat. Het antwoord op deze problemen is om zoveel mogelijk oplossingen te standaardiseren en gedeelde ruimtes te creëren waar teams informatie kunnen delen.


De oplossing

De meeste mensen die online werken gebruiken over het algemeen drie verschillende soorten tools: communicatietools, taak-/productiviteits-/projectbeheertools en tools voor het opslaan en delen van bestanden. Deze tools zijn natuurlijk hartstikke handig! Echter wordt het onhandig op het moment dat dit drie verschillende tools zijn. Dit kan gelukkig makkelijker en is er sprake van een tooling die al de opgenoemde zaken kan faciliteren. De DailyDrive biedt een laag boven op je gebruikelijke Microsoft 365 omgeving en biedt een platform aan waar productiviteit, communicatie en veiligheid voorop staat. Zo kun je gemakkelijk met in en externen samenwerken, heb je al je documenten op één veilige plek staan en heb je altijd overal toegang tot de nodige informatie.


Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op!
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page