top of page
Zoeken

Daily App: Outlook/SharePoint add-In

Bijgewerkt op: 10 dec. 2021

Waarschijnlijk ken je ons van Daily Drive, onze SaaS-oplossing waardoor het gebruik van Microsoft 365, SharePoint en Teams enorm eenvoudig wordt gemaakt. De afgelopen jaren zijn we erachter gekomen dat veel bedrijven die een prima functionerende online werkomgeving hebben, vaak toch wat missen in hun platform. Soms heeft het te maken met het sociale karakter van het bedrijfsportaal of dashboard en een andere keer heeft het te maken met het organiseren van overzicht. Bij Like-IT hebben we daar nu de juiste oplossingen voor gevonden. Acht losse apps die afzonderlijk of gecombineerd jouw gemis eenvoudig, gestructureerd en veilig kunnen wegnemen. Onze Daily Apps kunnen je onder anderen helpen met het te verbeteren van de online werksfeer, optimaliseren van werk processen & efficiëntie én het aanbrengen van overzicht. Benieuwd welke Daily App voor jou geschikt is? Blijf onze wekelijkse update dan goed in de gaten houden.

Daily App: Outlook/SharePoint add-in Vind jij de manier waarop Outlook en SharePoint samenwerken ook onlogisch? Ben jij het zat om altijd maar via je browser documenten moet uploaden en downloaden voordat je ze kan mailen of opslaan? Wij ook! Bij Like-IT vonden we dat de integratie tussen Outlook en SharePoint eenvoudiger, gestructureerder en veiliger kon! Dit is precies één van de redenen waarom we een nieuwe serie Daily Apps uitbrengen, om soortgelijke problemen of obstakels eenvoudig weg te nemen voor organisaties. Daarom in deze editie van Daily Apps de Outlook/SharePoint add-in. Voor slechts 995,- per jaar, maakt jouw hele organisatie gebruik van onze Outlook/SharePoint add-In! De SaaS-oplossingen zoals onze Daily Apps zijn compleet geïntegreerd met Microsoft 365, heel voordelig, enorm handig en efficiënt! Al met al niet te missen in jouw SharePoint modern omgeving.

Wat heb je eraan Bij Like-IT hebben we Daily Apps bedacht waar iedereen eenvoudig van kan profiteren. Bestanden delen met collega’s via de mail is iets wat dagelijks doen. Wanneer je die bestanden dan vervolgens wilt opslaan in jouw SharePoint omgeving, moet je toch altijd je browser openen en bestanden downloaden en uploaden. Wanneer je bestanden vanuit SharePoint wilt mailen naar collega’s, omdat zij bijvoorbeeld geen rechten hebben tot die bestanden, moet je eigenlijk via dezelfde omweg het bestand delen, namelijk doormiddel van het openen van je browser. Best onhandig eigenlijk, die extra stap. Vooral omdat het herhalen van deze extra stap kan oplopen tot onnodige tijdverspilling. Dat vinden wij bij Like-IT erg zonde en daarom bouwden wij een Outlook/SharePoint add-In. Om zo nóg eenvoudiger, efficiënter, gestructureerder en veiliger te werken.

Wat is het? Met onze Daily App: Outlook/SharePoint add-In hebben wij ervoor gezorgd dat je jouw mail naadloos kunt integreren met jouw SharePoint omgeving. Met anderen woorden, met de Outlook/SharePoint add-in is het eenvoudiger om bijlage uit een mail in SharePoint op te slaan. Vanaf nu kun je bijlagen van een ontvangen email opslaan in een SharePoint locatie naar keuze. Natuurlijk is andersom ook mogelijk. Het is dus ook eenvoudig om bestanden vanuit SharePoint toe te voegen bij het opstellen van een nieuwe mail. De add-In zorgt er dus voor dat jij niet langer meer eerst je browser hoeft te openen om in jouw SharePoint omgeving naar bestanden te zoeken. Om die bestanden vervolgens handmatig te moeten downloaden en uploaden naar zowel mail als de SharePoint locatie. Zowel in de Outlook desktopapplicatie als in de online Outlook webapplicatie in je browser, kun je eenvoudig gebruikmaken van de Outlook/SharePoint add-In. Dit wordt door jouw beheerder automatisch geïnstalleerd, zodat het geen enkele configuratie van jou als gebruiker vereist. Met andere woorden, je hebt er geen omkijken naar!

Hoe werkt het dan? Simpel gezegd, de Outlook/SharePoint add-In is dus een snelle verbinding tussen jouw SharePoint en mail. Maar hoe werkt dit dan nu precies? De add-in logt je in bij SharePoint en opent met een overzicht van de door jouw gevolgde sites binnen jouw tenant. Vervolgens biedt de add-in jou de mogelijkheid om sites naar wens op te zoeken. Je kunt eenvoudig nu door jouw eigen site structuur heen navigeren. De add-in staat ook toe dat je naar eventuele sub-sites doorklikt. Wanneer je bent uitgezocht en je hebt de juiste site gevonden, doe je het volgende; je selecteert de documentbibliotheek met eventueel benodigde mappen en supmappen. Vervolgens kun je heel simpel met een druk op de knop de gewenste bijlagen uploaden naar je mail. Deze functionaliteit werkt met dezelfde click-through als die je gewend bent van SharePoint. Het is dezelfde handeling wanneer je bestanden vanuit een documentbibliotheek wilt verplaatsen naar een andere locatie. Bestanden snel toevoegen aan jouw conceptmail kan ook. Via dezelfde navigatiefunctionaliteit als hierboven beschreven, selecteer je meerdere bestanden vanuit jouw SharePoint omgeving en koppel ze je eenvoudig aan jouw conceptmail. Dit allemaal zonder de bestanden te moeten downloaden of uploaden. Voor de video van onze add-In klik je of hier of op de titel van deze alinea! Financiële plaatje Zoals hierboven is vermeld is de Outlook/SharePoint add-in al voor 995,- per jaar voor jouw! De SaaS-oplossing heeft een vaste prijs en staat dus los van de hoeveelheid gebruikers die je eropaan wilt sluiten. Dit is goedkoper dan andere aanbieders op de markt, omdat én de aanschafwaarde hoger ligt én er vaak ook per user betaald moet worden. Wanneer de add-in eenmaal in jouw SharePoint modern omgeving draait, heb jij je investering van een kleine duizend euro echter zo terugverdiend. Het is letterlijk een kwestie van dagen tot dat de add-in zijn geld oplevert. Benieuwd hoe? Klik dan hier!

Heeft onze Daily App de Outlook/SharePoint add-in je nieuwsgierig gemaakt? Goed om te horen! Heb je vragen over de Daily App stuur? Stuur dan gerust een mail naar info@like-it.nl of laat het ons weten in de reacties. Heb je interesse en wil je een afspraak inplannen om je verder te oriënteren? Klik dan hier. Voor slechts een eenmalige investering van 995,- maak jij al gebruik van onze Daily App: Outlook/SahrePoint add-in. Het gaat om een jaar licentie voor een SharePoint modern omgeving, de prijs staat vast ongeacht het aantal gebruikers. Dit was het dan, nummer 1 van onze 8-delige Daily Apps serie. Benieuwd naar wat er nog meer aankomt? Houd onze wekelijkse updates goed in de gaten en we komen snel bij je terug. Tot dan!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page