top of page
Zoeken

Communicatiebehoefte groter bij Mkb’ers dan als bij grotere organisaties

Alhoewel de afgelopen 20 maanden uitdagend waren voor iedereen, kennen we niemand die harder geraakt is dan de Mkb’ers. Zij hebben bijna elk aspect van samenwerken en hoe ze te werk gaan met klanten moeten aanpassen, en vaak zonder toegang tot de kritische tools en technieken om hier succesvol in te zijn. De wereld gaat niet terug naar de “ oude “ manier van werken. Dus mkb’ers hebben oplossingen nodig die speciaal gebouwd zijn voor hun unieke behoeftes om te kunnen bloeien in dit nieuwe normaal.


Wat zijn deze oplossingen dan precies?

Het is tegenwoordig niet meer genoeg om alleen met de basis applicaties van Office365 te werk te gaan. Vooral door de druk van de crisis om alles weer op te pakken en het hoofd boven water te houden, staat digitalisering vaak niet prominent op de agenda. Dit is echter een gemiste kans gezien juist nu in deze tijd, digitalisering boven aan de agenda zou moeten staan. Oplossingen zijn bijvoorbeeld de integratie met SharePoint en Microsoft Teams. Door deze laagdrempelige manier van samenwerken, ben je nauwer in contact met elkaar en kun je makkelijker samenwerken. Dit kan bijvoorbeeld door standaard meetings, projecten en sites aan te maken in SharePoint. Zo kun je makkelijk de juiste documenten en taken koppelen aan de juiste personen, zelfs aan externen.


De informatie behoefte is er niet alleen voor mkb’ers, maar ook voor non-profit organisaties, religieuze organisaties, scholen en groepen in de samenleving die het moeilijk hebben om te verbinden en effectief samen te werken. Deze organisaties en mkb’ers moeten opstaan en aan de slag, dit kan óók zonder enige IT kennis. Je hebt namelijk niet meer nodig dan het besef dat het belang van communicatie belangrijk is en bereid zijn hier de nodige investeringen voor te doen. Een externe softwarebeheerder als Like-IT zou hier bijvoorbeeld hulp bij kunnen bieden.


Waarom hebben grotere organisaties hier minder last van?

Grotere organisaties zijn veel wendbaarder tegen crisissen als deze. Mkb’ers hiertegen hebben het wat moeilijker. Terwijl mkb’ers zich juist zorgen maakten over hun bestaansrecht in deze tijd, kunnen grotere organisaties juist gebruik maken van de huidige situatie. De huidige situatie heeft deze organisaties laten beseffen dat deze manier van werken toch nog niet zo slecht is en productiviteit uiterst verhoogt. Deze organisaties hebben vaak ook de middelen voor innovatie en digitalisering en zetten hier nu dan ook vol op in.


Hoe doe je dan mee aan deze technieken als je niet over deze middelen beschikt?

Het is natuurlijk leuk al die technieken voor innovatie, maar hoe kom je daar aan als je die middelen niet hebt en je hoofd boven water probeert te houden? Gelukkig zijn er vaak meerdere proposities voor deze middelen en kun je hier ook naar vragen.


Benieuwd naar de propositie voor mkb’ers van Like-IT? Neem dan gerust contact met ons op of plan direct een vrijblijvende demo in.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page