top of page
Zoeken

Belang van digitale werkplekken in de zorg en ziekenhuizen

Bijgewerkt op: 2 dec. 2021

Met de toenemende druk op de zorg, neemt ook de druk op het naadloos samenwerken toe. Dit maakt het belang van #digitalewerkplekken in de zorg en ziekenhuizen nu nóg belangrijker dan ooit tevoren. In deze blog gaan we in op het belang van digitale werkplekken in de zorg en ziekenhuizen!


Laten we beginnen met het belang van een goede en naadloze samenwerking tussen verschillende afdelingen. Een naadloze samenwerking is in elke sector belangrijk, echter is het in de gezondheidszorg nóg belangrijker omdat andere mensen hiervan afhangen. Een digitale werkplek biedt in de zorg dan veel flexibiliteit voor een juiste samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan kortere lijntjes in de organisatie. Heb je iemand nodig maar weet je snel niet die persoon te vinden? Zoek op afdelingen in het smoelenboek van je Daily Apps. Ook wordt het mogelijk gemaakt om te filteren op verschillende hobby’s en expertises. Zo weet je altijd wie je nodig hebt!


Een ander belang is een goede en veilige dataopslag die met de organisatie meegroeit. Medische dossiers zijn vaak grote bestanden, als je een groot ziekenhuis hebt, kun je je voorstellen dat dit per dossier snel kan oplopen en een standaard opslag dit niet meer aankan. Wanneer dit in de cloud plaatsvindt kun je er zeker van zijn dat je beschikt over een opslag die met je meegroeit als organisatie. De veiligheid van een cloud systeem zorgt ervoor dat alle communicatie en gevoelige patiënt informatie op de juiste manier gedeeld wordt en dat alleen bevoegden hier toegang tot hebben. Ook zorgt een digitale werkplek voor het voorkomen van dubbele of aparte dossier per dokter en worden patiënten nog beter geholpen, dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait!


Als laatst, is het hartstikke kosteneffectief. Door de huidige crisis blijven de kosten oplopen voor de zorgsector. Dit maakt ruimte voor digitalisering en innovatie wat lastiger, omdat dit een minder hoge prioriteit heeft. Echter kan investeren in digitalisering en innovatie de kosten juist omlaag brengen. Door het gebruiken van een cloud systeem, verhoog je o.a. de productiviteit per medewerker. Zo kun je de kosten flink naar beneden schalen.


Wist jij dat we ook charity oplossingen bieden? Benieuwd of jullie hier in aanmerking voorkomen?


Heb je vragen of wil je meer weten over onze provisioning tool? Neem dan contact met ons op óf plan direct een demo in voor een kijkje achter de schermen!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page