top of page
Zoeken

April doet wat hij wil! Monthly Microsoft Update

Toegankelijkheidsweergave

Snel tussen de sneeuwbuien en zonuren van het voorjaar in zijn we weer terug met een update over al het moois, of nou ja… het belangrijkste dan, wat Microsoft jou te bieden heeft voor jouw Microsoft 365 omgeving. De terrassen blijven waarschijnlijk nog even dicht, dus zitten we in het voorjaar lekker met een kop warme choco met slagroom erbij achter de laptop! Nu je toch lekker zit neem dan gelijk even de tijd voor onze maandelijkse update! SharePoint – SharePoint App bar (met Global Navigation) De update van maart gemist? Kunnen we ons niet voorstellen, maar mocht je hem gemist hebben dan kun je hem hier teruglezen. Want in deze update bespraken we al kort de SharePoint App bar, maar inmiddels heeft Microsoft bekend gemaakt dat dit nog even op zich laat wachten. Er worden nog wat aanpassingen/ toevoegingen aan deze feature gemaakt voordat de definitieve uitrol plaats vindt. We houden je op de hoogte! In de tussentijd meer weten over de SharePoint App bar? Lees hier meer.

Teams – Lobby settings Enige tijd geleden kondigde Microsoft aan om de Lobby settings in Teams zodanig aan te passen zodat je bij de meeting settings kunt instellen dat jouw collega’s, die je aan de vergadering hebt toegevoegd via de kalender direct hieraan deel kunnen nemen zonder eerst in de Lobby terecht te komen. Handige feature, maar hij laat nog even op zich wachten. Het uitrollen hiervan is verplaatst naar eind april 2021. Nog even geduld dus en netjes je collega’s toelaten tot de vergaderingen in Teams.

Ook kun je nu instellen dat alleen gebruikers vanuit jouw organisatie de lobby kunnen overslaan, terwijl gastgebruikers wel gewoon in de lobby terecht komen. Teams – Dynamic view Microsoft komt in Teams meetings met een zogenaamde Dynamic view, hierin wordt het delen van content en het gebruik van video en audio geoptimaliseerd. Vergader je veel via Teams? Uiterlijk eind mei zou je hier de beschikking over moeten hebben. In de Microsoft Tech Community vind je een leuk artikel terug over allerlei (nieuwe) Teams functionaliteiten zoals aangekondigd op Ignite 2021.

Wist je trouwens al dat je rond eind april met 1000 gebruikers tegelijk in een vergadering kunt? Dus plannen om een groot publiek toe te spreken? Dan moet je in Teams zijn! Teams – Power Shell Ook leuk nieuws voor de beheerders onder ons, namelijk halverwege maart heeft Microsoft de nieuwe Teams Power Shell module uitgebracht. Benieuwd? Je vindt hem hier . MS 365 Apps - Whiteboard Ben je een fervent Whiteboard gebruiker en heb je een Android toestel? Dan hebben we goed nieuws voor je want de Public Preview van Whiteboard is inmiddels door Microsoft uitgebracht. Benieuwd? Dan kun je hem vanaf nu in de Google Playstore downloaden. SharePoint - Drop down menu Maak je veel gebruik van applicaties als Power Apps en Power Automate? Hou er dan rekening mee dat je binnenkort deze functionaliteiten terugvindt onder de knop Integrate. Voorheen vond je deze los van elkaar in de command bar, maar deze worden nu samengevoegd. Teams – Spotlight Ook zo’n fan van in de spotlights staan? In teams kun je vanaf nu meerdere deelnemers van de vergadering in de spotlights zetten. Handig als er meerdere vaste sprekers zijn, je kunt nu tot 7 deelnemers van de vergadering in de spotlights plaatsen. Microsoft Forms – correct answer choice Wanneer je Forms in Teams gebruikt heb je nu de mogelijkheid om de juiste antwoord keuzemogelijkheid vast te leggen in bijvoorbeeld een poll gedurende een teams vergadering. Deze feature wordt zowel op de Desktop, web- als mobiele versie.

We zijn er weer doorheen, maar mocht je niet kunnen wachten op één van onze volgende blogs mail ons dan gerust met een onderwerp waar jij meer over zou willen weten. Je kunt ons bereiken via info@like-it.nl. Kijk ook eens bij onze voorgaande blogs! Voor nu: Blijf gezond en tot de volgende keer!


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page