top of page
Zoeken

4 Trends die het Digitale Werkpleklandschap in 2022 zullen Transformeren!Digitale werkplekken worden steeds gewoner en hebben baat voor iedereen in je organisatie. Maar wat is een digitale werkplek nou eigenlijk? Er zijn verschillende definities maar wij definiëren het heel simpel. Waar de fysieke werkplek kantoorbenodigdheden heeft zoals bureaus en een printer, draait het bij de digitale werkplek om de technologie waar gebruik van wordt gemaakt. In dit artikel praten we dan ook over de vier trends die het digitale werkpleklandschap de komende tijd zal veranderen!


De digitale werkplek is altijd in ontwikkeling en is nu niet meer alleen voor kantoormedewerkers.

Werkplektrends veranderen razendsnel en digitale werkplekoplossingen zullen daarom ook evalueren om te kunnen voldoen aan de steeds veranderende eisen van een mobiel en verbonden personeelsbestand. Om deze reden delen wij vier digitale werkpleklandschappen die je een idee geven over wat je kan verwachten van een digitale werkplek.


1) Het samenkomen van verschillende tools

Naarmate technische ontwikkelingen op de werkplek steeds ingewikkelder en robuuster worden, zal het succesvol integreren van deze verschillende platforms van belang worden om een overvloed aan verschillende applicaties te voorkomen. Zo maak je het gebruik van technologie eigenlijk alleen maar ingewikkelder door constant te schakelen tussen onafhankelijke applicaties.


De wildgroei van tools die beloven om verschillende werkplektechnologieën te integreren in een enkele, simpele en mooie hub is officieel begonnen. Dit soort platforms verschijnen overal op het internet met beloftes als: minder digitale rommel, hogere productiviteit en een verbeterd verstand van overweldigde werknemers die tientallen accounts proberen te managen.


We voorspellen hiermee ook dat de plotse behoefte om de digitale werkplekken te migreren naar één te managen hub ook significant wordt voor werknemers die niet op kantoor werken. Deze werknemers gebruiken ook steeds meer technologie in hun werkzaamheden en worden vaak gevraagd om te jongleren tussen de verschillende applicaties die zij moeten downloaden op hun eigen apparaten. Dit kost in de meeste gevallen ook veel schijfruimte en is niet erg veilig of überhaupt handig. Deze werknemers zullen ook de voordelen van een gestroomlijnd werkproces ervaren, denk bijvoorbeeld aan: een single sign-on, een documenten bibliotheek en makkelijk toegang tot hun werkrooster. Een cloud omgeving biedt hier de makkelijke optie omdat je geen software hoeft te downloaden op je eigen apparatuur.


2) Uitbreidbaarheid van het platform

De uitbreidbaarheid van een platform zal een noodzakelijk element zijn van elke digitale werkplek in de komende jaren. Maar wat betekent dit dan? De uitbreidbaarheid van een platform refereert naar het makkelijk kunnen uitbreiden van een software platform zonder iets in de basis aan te passen.

Er zijn ook een aantal redenen waarom de uitbreidbaarheid van een platform belangrijk is in het kiezen van een digitale werkplek voor werknemers.

  • De mogelijkheid om data te porteren tussen verschillende systemen

  • Automatische integratie

  • Snelle informatie voorziening

  • Uitbreidbaarheid van het product

Uiteindelijk is het heel simpel, hoe meer je een digitale werkplek kunt uitbreiden, hoe meer je deze kunt aanpassen om aan de behoeftes van je organisatie te voldoen. Als de behoeftes van je organisatie veranderen, zou je digitale werkplek oplossing flexibel genoeg moeten zijn om te veranderen om aan deze behoeftes te voldoen.


3) Geavanceerde Automatisering

Het nadeel van al deze werkplek technologieën? Meerdere tools kunnen soms meer werk veroorzaken, vooral voor verschillende afdelingen zoals HR en Interne Communicaties. Dit is waar geavanceerde werkflow automatisering van toepassing komt. Werkflow automatisering refereert naar het ontwerp, de uitvoering en automatisering van processen gebaseerd op de werkflow regels waar menselijke taken, data of bestanden wordt gerouleerd tussen personen gebaseerd op vooraf gedefinieerde organisatie regels. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg technisch, maar eigenlijk is het gewoon een simpele manier om bepaalde taken te kunnen automatiseren. Wanneer dit goed gedaan wordt kan automatisering in je digitale werkplek je heel wat tijd besparen wanneer het aankomt op handmatig werk.


4) Nadruk op werknemer betrokkenheid en empowerment

Hedendaagse digitale werkplek oplossingen brengt alle werknemers samen, wat het eindelijk mogelijk maakt om te communiceren met werknemers op verschillende locaties. Of je team nou is gevestigd in een kantoor in Amsterdam of werkt op een locatie in de openlucht, of zelfs door het land heen rijdt, een digitale werkplek brengt iedereen samen op dezelfde locatie, namelijk: online. Werknemers kunnen probleemloos samenwerken, ongeacht hun locatie, en voelen zich verbonden met elkaar zelfs als ze elkaar niet zien op kantoor. Werknemers voelen zich verbonden en deel van het zelfde team, ongeacht waar zij zich bevinden. Voor niet kantoor medewerkers, is dit een erg plasante verandering. Zo zijn zij namelijk productiever en hebben een groter gevoel van vertrouwen zonder in het zelfde gebouw te zijn.


Een digitale werkplek kan op een significante manier werknemers betrokkenheid verbeteren. Met vooruitgangen in technologie, van mobiele communicatie apps tot glasvezel verbindingen, werknemers kunnen in constante verbinding met elkaar zijn en zich deel van het team voelen. Elke organisatie wilt werknemers die gemotiveerd zijn en tevreden zijn in hun rol. Het verbeteren van de digitale werkplek binnen de organisatie is een manier om dit te realiseren. Je organisatie maakt waarschijnlijk ook al gebruik van een soort technologie en dit zal ook toenemen in de komende tijd.


Dus breek de barrières af tussen mensen, werkplekken en technologieën en maak ruimte voor een productievere omgeving voor je werknemers, ongeacht waar zij zich bevinden!


Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen naar aanleiding van deze blog? Neem dan vrijblijvend met ons op.

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dezelfde tijd op een andere locatie? Of een andere tijdstip op dezelfde plaats? Wij gaan uitleggen hoe je mensen kunt helpen naadloos samen te werken in tijd en ruimte. Lees dus snel de handleiding. W

bottom of page