top of page
shutterstock_631636766_edited.jpg

Ervaringen

Over de laatste jaren hebben we bij Like-IT gevarieerde ervaring opgedaan die we graag met jullie delen. Op deze pagina lees je alles over onze kennis, uitgevoerde projecten en technieken. 

visual studio

Microsoft Visual Studio is een Integrated Development Enviroment voor het ontwikkelen in verschillende ontwikkeltalen.

Met Visual Studio kun je gebruikersinterfaces ontwerpen, software oplossingen schrijven, profilen en code debuggen.

Scrum

Binnen Like-IT werken we met Scrum. Dit draagt bij aan onze agile werkwijze. Het wordt ingezet om in teamverband een planning te maken voor de sprint, knelpunten te benoemen en de taken te verdelen. 

 

Scrum is een veel gebruikte methode binnen de IT-branche. Het helpt bij het ontwikkelen en opleveren van software. De scrum-methode heeft inmiddels veel succesvolle projecten opgeleverd en wordt nu ook in veel meer vak- gebieden gebruikt.

Scrum biedt ons: efficiency binnen het team, inzicht in de voortgang van het project, het zorgt voor de juiste focus, een maandelijks oplevermoment.

Met ons scrumteam zijn er een aantal vaste onderdelen of ceremonies waar iedereen aan deelneemt:

 1. Sprintplanning 
  Tijdens de sprintplanning bepaalt het team gezamenlijk welk werk gedaan moet worden in de komende sprint.

 2. Stand up
  Het team bespreekt dagelijks in  een 15 minuten durende sessie de voortgang van het project en eventuele knelpunten.

 3. Evaluatie 
  Het team evalueert zijn prestaties en maakt werkafspraken om het teamproces te verbeteren. De sprint is afgerond en de nieu
  we sprint start met een nieuwe sprintplanning.

Projecten

Naast ons standaard product voeren wij ook losstaande projecten uit.

 

Projecten doen we op basis van het Microsoft Net platform. Hierbij kun je denken aan integraties, webapplicaties en oplossing in Microsoft Azure.

 

Voor een project maken we gebruik van alle moderne beschikbare technieken en werken we op basis van best practices. We maken gebruik van Visual Studio en Visual Studio Code in combinatie met Azure Devops.

 

Oplossing worden opgebouwd afhankelijk van de requirements van de klant, maar kunnen o.a. de volgende technieken bevatten: C# Code, Unittests, Microsoft Graph API, WCF \ Web API \ REST, Typescript / Javascript, React Framework, Selenium webtest.

bottom of page