Blogs

In- en extern delen in SharePoint Online

De kracht van SharePoint online is het kunnen delen van bestanden en het samenwerken met in- en externe contacten. De meeste organisaties die veel bezig zijn met AVG, die kiezen ervoor om extern delen niet aan te zetten.

Microsoft Teams & SharePoint online

Hier komt de introductie van Teams om de hoek kijken. Bij de meeste gebruikers is Teams vooral bekend vanwege de chatfunctie. Maar Teams is veel meer dan dat. Tegenwoordig is de applicatie zelfs de centrale hub voor teamwork!

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – Augustus 2019

Deze maand kijken we naar SharePoint Online, maken we een klein uitstapje naar Teams en komt ‘Modern’ aan bod. Wat is interessant voor jouw organisatie?

Provisioning Like-IT

Waar iemand eerder uren werk had om een site aan te maken, heb je nu een mechanisme om al je sites uit te rollen. En dan zijn ze volledig voorzien van de functionaliteiten die je wilt. Dat is het idee van provisioning.

Complexe migraties met ShareGate

ShareGate is in de basis een goede tool om efficiënt migraties uit te voeren. Echter zijn er scenario’s, waarvoor alleen ShareGate onvoldoende is. Denk hierbij aan het omzetten van grote aantallen sites van een oude naar een nieuwe structuur.

Modern vs. classic

Als je niet gelijk wilt beginnen met maatwerk binnen ‘modern’, dan loop je er tegenaan dat je een groot gedeelte van de standaard SharePoint functionaliteiten niet op de voorpagina kunt tonen.

Daily Drive en Like-IT Managed Services (LMS)

Wat valt er nou eigenlijk onder beheer? Dat is een vraag waarvan het antwoord voor velen anders is. Vanuit Like-IT hebben wij een eigen service-systeem ontwikkeld voor onze software DailyDrive.

Adoptie

De essentie van adoptie is dat de gebruikers uiteindelijk met de nieuwe software aan de slag gaan. Het aanschaffen van nieuwe software is niet zo heel erg ingewikkeld, maar het veranderproces binnen een organisatie kan lastig zijn.

Datamigratie

Belangrijk bij migratie, zeker als klanten overstappen naar een nieuw portaal, is dat de huidige data van een klant weer toegankelijk wordt in hun nieuwe (online)SharePoint omgeving. wij vertellen meer over dat traject.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – Juni 2019

Welke Microsoft updates van juni zijn het meest interessant voor Office 365 gebruikers? Like-IT biedt een overzicht van nieuwe, relevante features.

Microsoft Flow

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met Flow werkstromen(workflows) creëren tussen verschillende programma’s en/of applicaties. Like-IT gebruikt het nu voornamelijk voor formulieren.

SharePoint Online maatwerk

Waarom maatwerk? Wat kun je met SharePoint en welke veranderingen brengt de moderne variant met zich mee? SharePoint kent een aantal eerdere versies. Vanuit de oorsprong moest je flink wat bouwen, om het naar eigen wens te kunnen gebruiken.

Toekomst voor Skype en Teams

Microsoft heeft eerder aangekondigd Skype for Business te vervangen door Teams. We hebben gemerkt dat er veel vragen zijn over hoe deze verandering eruit gaat zien en wat de status is van Skype for Business.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – Mei 2019

Welke Microsoft updates zijn het meest interessant voor Office 365 gebruikers? Like-IT biedt een overzicht van de meest nieuwe, relevante features.

Back-up & Restore

Hoe goed is jouw data beschermd? Bescherming tegen dataverlies is essentieel om continuïteit in de bedrijfsvoering te waarborgen. Vrijwel alle grotere organisaties hebben een backup en restore voorziening.

Office 365 & Mobile

Door Office 365 kun je overal en altijd samenwerken. Office 365 maakt het mogelijk om samen met collega’s gelijktijdig vanaf verschillende apparaten aan dezelfde bestanden werken. Bestanden hoeven niet meer naar elkaar gestuurd te worden, maar die staan opgeslagen in de Cloud.

Sharepoint your worst nightmare?

SharePoint kán een echte nachtmerrie zijn. In de Cloud kun je alle opties aanzetten, maar niet alles heeft toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Wat kies je?

AVG/GDPR en databeveiliging in Office 365

Om te voorkomen dat informatie zomaar op straat komt te liggen, zijn er binnen Office 365 een aantal punten waar een beheerder rekening mee kan houden. We hebben een selectie gemaakt van de uitdagingen van Office 365-producten.

Office 365 – SharePoint Online (monthly) updates – April 2019

Welke Microsoft updates zijn het meest interessant voor Office 365 gebruikers? Like-IT biedt een overzicht van de meest nieuwe, relevante features.

Modern vs Classic SharePoint

Modern sites zijn in SharePoint 2016 en SharePoint online geïntroduceerd als nieuwe manier om data te presenteren. Wat zijn de verschillen met de classic sites en wat past bij jouw organisatie?

Folderstructuur of Categories & tags?

Folders is vaak dé manier om informatie en documenten te structureren, maar moet die structuur plaats maken voor metadata? Wij kijken naar de mogelijkheden van beiden.

Minimale inspanning, maximaal resultaat

Als het gaat om het aanpassen van de online werkomgeving, dan heeft een organisatie een aantal opties. Projecten, producten en prijzen.. Hoe zit het met verwachtingen en resultaten?

Kennis is macht

Op een eenvoudige manier toegang krijgen tot de juiste informatie op het moment dat jij dat wilt. Dat willen we toch allemaal? Office 365 biedt ongekend veel mogelijkheden.

Performance SharePoint online + praktische tips

Werken in de Cloud gaat vaak samen met Office 365 en de bijbehorende applicaties, waaronder SharePoint. Maar wat doe je als je SharePoint omgeving langzaam is?

Copyright 2019 Like-IT B.V.