Coöperatie MijnOnderwijsportaal & Like-IT verlengen hun samenwerking op het gebied van Microsoft 365

Coöperatie MijnOnderwijsportaal heeft in nauwe samenwerking met Like-IT en het onderwijs, de digitale leer- en werkomgeving MijnOnderwijsportaal gerealiseerd. Deze omgeving maakt het mogelijk om (school)besturen, scholen en leerlingen aan te sluiten op een kant en klare Microsoft 365-omgeving. Coöperatie MijnOnderwijsportaal is opgericht door het samenwerkingsverband Kwalifier. Dit is een platform met passie voor het onderwijs en ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen zelfstandig opererende onderwijsbureaus zonder winstoogmerk, bestaande uit: Onderwijsbureau Meppel, Onderwijsbureau Twente en Coöperatie CABO. Kwalifier is opgericht om het onderwijs van duurzame oplossingen te voorzien en vertegenwoordigt samen meer dan 1.300 scholen en 250 besturen.

MijnOnderwijsportaal is een digitaal, onderwijsondersteunend instrument dat leer- en werkprocessen optimaal combineert; op een veilige manier en met één persoonlijke login voor iedere gebruiker. Het hele portaal is gebaseerd op het veilige Microsoft 365, met als uitgangspunt altijd en overal veilig kunnen werken én leren. Samen hebben we hier de perfecte integratie en oplossing voor bedacht, mede ontwikkeld vanuit het onderwijs. Zo is er rekening gehouden met alle aspecten rondom de leerlingen en de werknemers. Dit werkt tweeledig, met een leeromgeving voor leerlingen en een werkomgeving voor de werknemers.

De inrichting van MijnOnderwijsportaal sluit goed aan bij de verschillende behoeftes binnen het onderwijs om eenvoudig en veilig te kunnen leren en samenwerken voor zowel leerlingen als medewerkers. De integratie met Microsoft Teams is hierbij van wezenlijk belang.” – Kristian Van den Berg – adviseur onderwijsvernieuwing met ICT

De leeromgeving In de leeromgeving staan de educatieve programma’s voor leerlingen overzichtelijk bij elkaar. Eén keer inloggen is voldoende. Op hun gepersonaliseerde pagina komen ze direct bij de juiste documenten en educatieve software. Al het relevante nieuws wordt direct gedeeld. In de leeromgeving kunnen leerlingen aan taken werken, documenten delen en met andere leerlingen samenwerken. Ook is er een naadloze integratie met Microsoft Teams. Vanuit dit portaal kunnen leerkrachten vanuit Teams taken toewijzen aan leerlingen en heeft de leerkracht d.m.v. een dashboard overzicht op de groep. Door een koppeling met Basispoort worden groepen, leerlingen en leerkrachten automatisch vanuit het leerling administratiesysteem doorgevoerd. Dit wordt dagelijks bijgehouden binnen zowel de leeromgeving als in Teams. Dat is handig voor de leerkrachten en voor de ICT’ers.

De werkomgeving In de werkomgeving komen alle gebruikte en gewenste applicaties van het bestuur samen. Elke school heeft een eigen site binnen het portaal. In de werkomgeving kun je kennis veilig en effectief uitwisselen, eenvoudig samenwerken en gemakkelijk beschikken over alle relevante informatie. Niet alleen van de eigen school, maar ook van andere scholen binnen het bestuur. Handmatig een account aanmaken hoeft niet meer. Een medewerker krijgt in dat geval de inloggegevens automatisch via de personeels- en salarisadministratie. En andersom: een vertrekkend personeelslid heeft per direct geen toegang meer tot de systemen.

De integratie tussen de twee omgevingen biedt een snelle oplossing voor scholen op verschillende niveaus. MijnOnderwijsportaal wil ook in de toekomst blijven aansluiten op de wensen van de deelnemende besturen.

Samengevat, een complete én veilige oplossing voor het onderwijs voorzien van alle relevante en gecertificeerde koppelingen.

MijnOnderwijsportaal

MijnOnderwijsportaal.nl info@MijnOnderwijsportaal.nl

Like-IT

Vincent Heijckmann Like-IT.nl v.heijckmann@like-it.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *