DailyApp: Outlook en SharePoint add-in

De afgelopen jaren zijn we erachter gekomen dat veel bedrijven die een prima functionerende online werkomgeving hebben, vaak toch wat missen in hun platform. Soms heeft het te maken met het sociale karakter van het bedrijfsportaal of dashboard en een andere keer heeft het te maken met het organiseren van overzicht. Bij Like-IT hebben we daar nu de juiste oplossingen voor gevonden. Acht losse apps die afzonderlijk of gecombineerd jouw gemis eenvoudig, gestructureerd en veilig kunnen wegnemen. In dit blog lichten we onze Outlook en SharePoint add-in toe.

DailyApp: Outlook/SharePoint add-in

Vind jij de manier waarop Outlook en SharePoint samenwerken ook onlogisch? Ben jij het zat om altijd maar via je browser documenten moet uploaden en downloaden voordat je ze kan mailen of opslaan? Wij ook! Bij Like-IT vonden we dat de integratie tussen Outlook en SharePoint eenvoudiger, gestructureerder en veiliger kon! Dit is precies één van de redenen waarom we een nieuwe serie DailyApps uitbrengen, om soortgelijke problemen of obstakels eenvoudig weg te nemen voor organisaties. Daarom in deze editie van DailyApps de Outlook/SharePoint add-in. Voor slechts 995,- per jaar, maakt jouw hele organisatie gebruik van onze Outlook/SharePoint add-In! De SaaS-oplossingen zoals onze DailyApps zijn compleet geïntegreerd met Microsoft 365, heel voordelig, enorm handig en efficiënt! Al met al niet te missen in jouw SharePoint modern omgeving. 

Wat heb je eraan Bij Like-IT hebben we DailyApps bedacht waar iedereen eenvoudig van kan profiteren. Bestanden delen met collega’s via de mail is iets wat dagelijks doen. Wanneer je die bestanden dan vervolgens wilt opslaan in jouw SharePoint omgeving, moet je toch altijd je browser openen en bestanden downloaden en uploaden. Wanneer je bestanden vanuit SharePoint wilt mailen naar collega’s, omdat zij bijvoorbeeld geen rechten hebben tot die bestanden, moet je eigenlijk via dezelfde omweg het bestand delen, namelijk doormiddel van het openen van je browser. Best onhandig eigenlijk, die extra stap. Vooral omdat het herhalen van deze extra stap kan oplopen tot onnodige tijdverspilling. Dat vinden wij bij Like-IT erg zonde en daarom bouwden wij een Outlook/SharePoint add-In. Om zo nóg eenvoudiger, efficiënter, gestructureerder en veiliger te werken. 

Wat is het?

Met onze DailyApp: Outlook/SharePoint add-In hebben wij ervoor gezorgd dat je jouw mail naadloos kunt integreren met jouw SharePoint omgeving. Met anderen woorden, met de Outlook/SharePoint add-in is het eenvoudiger om bijlage uit een mail in SharePoint op te slaan. Vanaf nu kun je bijlagen van een ontvangen email opslaan in een SharePoint locatie naar keuze. Natuurlijk is andersom ook mogelijk. Het is dus ook eenvoudig om bestanden vanuit SharePoint toe te voegen bij het opstellen van een nieuwe mail.

De add-In zorgt er dus voor dat jij niet langer meer eerst je browser hoeft te openen om in jouw SharePoint omgeving naar bestanden te zoeken. Om die bestanden vervolgens handmatig te moeten downloaden en uploaden naar zowel mail als de SharePoint locatie. Zowel in de Outlook desktopapplicatie als in de online Outlook webapplicatie in je browser, kun je eenvoudig gebruikmaken van de Outlook/SharePoint add-In. Dit wordt door jouw beheerder automatisch geïnstalleerd, zodat het geen enkele configuratie van jou als gebruiker vereist. Met andere woorden, je hebt er geen omkijken naar! 

Hoe werkt het dan?

Simpel gezegd, de Outlook/SharePoint add-In is dus een snelle verbinding tussen jouw SharePoint en mail. Maar hoe werkt dit dan nu precies? De add-in logt je in bij SharePoint en opent met een overzicht van de door jouw gevolgde sites binnen jouw tenant. Vervolgens biedt de add-in jou de mogelijkheid om sites naar wens op te zoeken. Je kunt eenvoudig nu door jouw eigen site structuur heen navigeren. De add-in staat ook toe dat je naar eventuele sub-sites doorklikt.

Wanneer je bent uitgezocht en je hebt de juiste site gevonden, doe je het volgende; je selecteert de documentbibliotheek met eventueel benodigde mappen en supmappen. Vervolgens kun je heel simpel met een druk op de knop de gewenste bijlagen uploaden naar je mail. Deze functionaliteit werkt met dezelfde click-through als die je gewend bent van SharePoint. Het is dezelfde handeling wanneer je bestanden vanuit een documentbibliotheek wilt verplaatsen naar een andere locatie.

Bestanden snel toevoegen aan jouw conceptmail kan ook. Via dezelfde navigatiefunctionaliteit als hierboven beschreven, selecteer je meerdere bestanden vanuit jouw SharePoint omgeving en koppel ze je eenvoudig aan jouw conceptmail. Dit allemaal zonder de bestanden te moeten downloaden of uploaden.

Heeft onze DailyApp de Outlook/SharePoint add-in je nieuwsgierig gemaakt? Goed om te horen! Klik hier meer informatie over de DailyApp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *